Profesii

Hoţul corporatist „produce” o nouă meserie pe piaţa muncii: detectivul de fraude financiare

Hoţul corporatist „produce” o nouă meserie pe piaţa muncii: detectivul de fraude financiare
23.09.2010, 10:33 49

Furtul din companii, un subiect tratat cu discreţie chiar devictime în anii de boom economic, este acum pe buzele multorangajatori, scrie Gândul.

Numeroase şi fără o statistică oficială, fraudele produse depropriii angajaţi produc grave prejudicii companiilor, în specialîn privinţa imaginii publice. Cazurile cele mai recente vin dinlumea instituţiilor de credit. Numai în ultimele patru luni, treiastfel de fraude financiare au "transpirat" către presă, cel maiimportant prin prisma sumei delapidate fiind cel consemnat lasucursala Credit Europe Bank din Braşov.

O realitate care ia amploare, o problemă pentru corporaţiileromâneşti şi o oportunitate pentru cei care vând servicii decombatere a criminalităţii financiare şi informaţionale.

"Durata medie în care banii furaţi de un angajat se fac pierduţiîn diferite conturi din paradisuri financiare este de cinci zile. Eun motiv pentru care mulţi directori generali apelează la noi",explică Robert Melli, director al departamentului de RiskManagement AAM Consulting, o companie maghiară specializată înconsultanţă. Despre hoţul corporatist şi detectivii de fraudefinanciare citiţi mai multe pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO