Profesii

Lucian Croitoru, consilier al şefului BNR, devine preşedintele CA al Fondului de Garantare

Lucian Croitoru

Lucian Croitoru

Autor: Claudia Medrega

27.09.2013, 00:06 481
Lucian Croitoru, 56 de ani, consilier al guvernatorului BNR Mugur Isărescu, este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB), înlocuind-o pe Lia Tase, care şi-a încheiat mandatul.
 
„Vom continua să ţinem pasul cu modificările legis­lative care apar la nivel european. Legislaţia este în mare măsură aliniată reglementărilor europene, dar mai sunt paşi de făcut. Fondul este cu ochii pe sistemul financiar. Va fi în continuare prezent şi pregătit pentru scopul pentru care a fost înfiinţat. Sperăm să nu fie niciodată nevoie să intervenim“, a declarat Croitoru pentru ZF. El este din septembrie 2007 consilier pe probleme de politică monetară al guvernatorului Băncii Naţionale, post pe care l-a mai ocupat în perioada 1998 – 2003. Din septembrie 2003 până în iulie 2007 a fost consilier principal al directorului executiv al FMI pentru Armenia, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Georgia, Israel, Olanda, Republica Mace­donia, Mol­dova, România şi Ucraina. A urmat cursurile Academiei de Studii Econo­mice Bucu­reşti – Facultatea de Planificare şi Ciber­ne­tică Economică, iar în 1995 a obţinut diploma de doctor în economie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO