Profesii

Ministerul Muncii: Plăţi de aproape 1,4 miliarde de lei pentru somajul tehnic în starea de urgenţă

Ministerul Muncii: Plăţi de aproape 1,4 miliarde de lei pentru somajul tehnic în starea de urgenţă

Autor: Andreea Dragoş

16.05.2020, 13:36 1097

Ministerul Muncii a anunţat că, în perioada stării de urgenţă, a făcut plăţi de 1,78 miliarde de lei, din care 1,38 de miliarde pentru plata indemnizaţiilor a peste 1,1 milioane de angajaţi trimişi în şomaj tehnic.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Munciii şi Protecţiei Sociale, în perioada stării de urgenţă au fost făcute plăţi de peste 1,78 miliarde de lei pentru aproape 1,3 milioane de beneficiari. Sumele au fost acordate sub formă de indemnizaţie de şomaj tehnic sau pentru prelungirea indemnizaţiei de creştere a copilului ori a celor de încadrare în grad de handicap.

Cele mai multe fonduri alocate prin MMPS în perioada stării de urgenţă au fost achitate prin Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). În total, la ANOFM au fost înregistrate cereri valide de la peste 129 de mii de angajatori, cu o sumă totală plătită de 1,38 miliarde de lei, necesară pentru plata indemnizaţiilor a peste 1,1 milioane de angajaţi trimişi în şomaj tehnic.

Perioada de acordare a şomajului tehnic a fost prelungită până la data de 1 iunie cu posibilitatea menţinerii măsurii şi după această dată în domeniile în care restricţiile se vor menţine.

ANOFM a pus la dispoziţia oamenilor un call-center intern şi a stabilit un număr unic de apel pentru cetăţenii care doresc informaţii cu privire la modalităţile de acordare a şomajului tehnic.

AFACERI DE LA ZERO