Profesii

O casnică a reuşit să facă din 500 de dolari o afaceri de milioane cu bijuterii

O casnică a reuşit să facă din 500 de dolari o...

Autor: Octavian Calei

19.05.2013, 19:48 2668

Kendra Scott, o mamă „full-time” cu doi copii, a fondat o companie cu afaceri de milioane combinând 500 de dolari din contul bancar personal cu îndemânarea şi creativitatea ei, scrie Business Insider.

„Am creat o companie care să-mi poată permite să fiu o mamă şi acesta a fost obiectivul meu din prima zi”, a spus Scott.

Scott este preşedintele şi fondatorul companiei multimilionare Kendra Scott Design, o mamă cu doi băieţi şi un filantrop activ.

Pentru Scott, jonglatul între a fi o mamă şi antreprenor este o adevărată provocare. Kendra Scott spune că echilibrul este reţeta care o ajută să fie o mamă cât mai bună şi să facă în acelaşi timp ceea ce îi place – bijuterii.

Scott ia micul dejun şi cina cu cei doi fiii ei, îi duce cu maşina şi nu vine la toate meciurile lor.

Ideea înfiinţării Kendra Scott Desing s-a conturat în urmă cu un deceniu când însărcinată fiind cu primul băiat, Kendra se odihnea în pat şi a început să lipească pietre şi să facă bijuterii.

„Eram sigură că există un spaţiu gol în piaţa bijuteriilor. Erau bijuterii foarte, foarte scumpe pe care nu mi le puteam cumpăra sau foarte ieftine, făcute prost care se dezlipeau de când le cumpărai”, a spus Scott.

În 2002, Kendra era proaspăt mămică şi avea un soţ şomer. În ciuda situaţiei, ea a scos 500 de dolari din contul personal pentru a cumpăra pietre şi să înceapă să-şi fabrice propriile bijuterii. Ea a înfiinţat Kendra Scott Design în propriul dormitor din Austin.

„Nu pot să vă spuns de câte ori mi s-a spus <<nu>>. Nu pot să vă spun de câte ori oamenii mi-au zis <<Nu o să reuşeşti niciodată. Sunt atâţia designeri de bijuterii pe piaţă>>, îşi aminteşte Scott.

La început ea a convins câteva magazine locale să îi accepte bijuteriile. După ani de încercări, a prins avânt şi a reuşit să atragă atenţia unor jucători importanţi precum Neiman Marcus, Nordstrom şi Bloomingdale’s.

Bijuteriile Kendra se vând în prezent în peste o mie de buticuri din toată lumea. Celebrităţi ca Eva Longoria, Cameron Diaz şi Sofia Vergara au făcut donaţii pentru design-urile ei. Kendra Scott Design a ajuns la 7 buticuri deschise în SUA şi are 125 de angajaţi.
Kendra Scott îi sfătuieşte pe cei care vor să înceapă un startup să analizeze piaţa pe care vor să intre.

„Trebuie să îţi dai seama cine sunt principalii jucători şi să fii unic, să te diferenţiezi cu ceva faţă de ceilalţi. Ar putea fi o nişă foarte mică, dar dacă aceasta produce 3, 5, 10% din industrie, ai putea dezvolta o afacere imensă”, a spus Scott.

Încă un sfat pe care Scott l-a adresat competitorilor din cadrul unei emisiuni televizate din SUA, „Crowd Rules”, a fost să nu înceapă fără o finanţare adecvată.

„Încercaţi să nu începeţi un business fără o finanţare adecvată. Eu am început cu 500 de dolari şi pot să vă spun că dacă aş putea da timpul înapoi, aş fi încercat să găsesc nişte investitori de la început pentru a mă ajuta să pornesc puţin mai uşor şi poate să mă ajute să cresc un pic mai repede”, a adăugat antreprenoarea.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO