Profesii

Recrutarea s-a mutat pe panourile outdoor: salariile care ajung şi la 6.000 de lei brut sunt la vedere

Recrutarea s-a mutat pe panourile outdoor: salariile care...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

07.05.2024, 00:07 4150

„Oferim un pachet salarial motivant“ este sintagma care ar putea dispărea în următorii ani din anunţurile de angajare, mai ales că Uniunea Europeană a stabilit ca până la jumătatea anului 2026 toate salariile să fie la vedere.

„Magazinul Hornbach Militari angajează consilieri vânzări. Salariul începând cu 3.100 de lei pe lună, prime anuale cu valoare fixă, tichete de masă de până la 577,5 lei pe lună. Bani de transport 160 de lei/lună.“ Acesta este textul care tronează pe un panou publicitar în Capitală şi unul dintre semnalele că regulile din zona de recrutare se schimbă treptat. Practic, din iunie 2026 companiile din Uniunea Europeană trebuie să se alinieze unui nou set de reguli, iar angajatori trebuie să asigure inclusiv transparenţa salarială atât înainte, cât şi după angajare.

Astfel, secretul salarial va fi interzis, căci nu ar trebui să existe clauze contractuale care să împiedice angajaţii să îşi divulge remuneraţia sau să solicite informaţii despre aceeaşi categorie sau alte categorii de remunerare a lucrătorilor.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro