Profesii

Şeful ASF vânează elitele tinere de la ASE: ”Ajutaţi-ne să construim o instituţie modernă pe praful aşezat la noi!”

Şeful ASF vânează elitele tinere de la ASE:...

Autor: Corina Mirea

17.06.2014, 16:30 577

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va începe, din luna august, să recruteze cel puţin zece absolvenţi de studii de licenţă, de masterat şi de doctorat ai Academiei de Studii Economice din Bucureşti (ASE) pentru a-i include într-un program de internship derulat de instituţia financiară pe o perioadă de un an. La finalul internshipului, în funcţie de locurile vacante care vor exista în cadrul ASF, conducerea va alege candidaţii cel mai bine pregătiţi pentru un job într-una dintre cele structuri ale instituţiei (pensii, asigurări şi piaţa de capital).

“Ajutaţi-ne să contruim o instituţie modernă pe praful care s-a aşezat la noi! Vreau ca ASF să fie o instituţie care să reziste prin intermediul specialiştilor pe care îi are, indiferent că sunt numiri politice sau nu. Asta începe cu recrutarea şi de aceea avem nevoie de o infuzie de profesionişti tineri care să aducă un suflu nou şi care oricum nu pot lucra într-o instituţie prăfuită”, a spus Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF, prezent astăzi la evenimentul de semnare a unui parteneriat între instituţia financiară şi ASE (Facultatea de Finanţe-Bănci şi Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale), menit să găsească viitori economişti dornici să lucreze în aparatul de stat.

Iniţiativa ASF vine în contextul în care noua conducere a elaborat un plan de reorganizare a instituţiei, care presupune reducerea poziţiilor de conducere şi întinerirea organigramei. Aceasta nu este singura instituţie de stat care simte nevoia unei forţe de muncă mai tânără, Banca Naţională a României (BNR), spre exemplu, dezvoltând o politică similară în ultimii ani.

În cadrul internshipului, pentru care ASF a alocat un buget separat pentru a remunera absolvenţii de studii economice pe tot parcursul anului, aceştia vor trece prin toate departamentele instituţiei pentru ca la final să îşi aleagă jobul pe care îl vor.

“Vom începe înscrierile din luna august, după ce termină toţi cu examenele, iar în septembrie vom începe să triem dosarele pe care le primim şi în octombrie am vrea să avem interviurile finale şi să îi alegem pe cei mai buni. Cel puţin zece tineri am vrea să includem în program”, a mai spus Negriţoiu.

Potrivit lui Pavel Năstase, rectorul ASE, procesul de selecţie va fi unul mixt (realizat şi de instituţia de învăţământ, dar şi de cea financiară) şi ar putea avea ca etape eliminatorii fie un interviu, un proiect (lucrare scrisă) sau chiar un test.

Autoritatea de Supraveghere Financiară şi-a început activitatea la finalul lunii aprilie a anului trecut, cu peste 600 de angajaţi, prin comasarea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) şi a Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). În luna mai a acestui an, ASF avea puţin sub 600 de salariaţi şi, după cum a menţionat pe parcursul acestui an şi Mişu Negriţoiu, instituţia nu va restructura oameni, ci se va reorganiza astfel încât numărul poziţiilor de conducere să scadă cu 35% începând cu finalul acestui an. Însă el a precizat la evenimentul de semnare a acordului cu ASE că instituţia încurajează pensionarea timpurie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO