Profesii

Sindicate: Premierul a susţinut desfiinţarea contractelor colective, continuă discuţiile

Sindicate: Premierul a susţinut desfiinţarea contractelor colective, continuă discuţiile

Autor: Mediafax

02.02.2011, 17:40 36

Premierul Emil Boc a susţinut, în întâlnirea de miercuri cusindicatele şi unele patronate, desfiinţarea contractelor colectivede muncă la nivel naţional, aceasta fiind propunerea MinisteruluiMuncii avansată până în prezent de ministrul Ioan Botiş, auprecizat reprezentanţii sindicatelor, citaţi de Mediafax.

Vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Ion Pisc, adeclarat, miercuri la finalul întâlnirii de aproximativ trei ore dela Guvern, că "s-au modificat câteva virgule în proiectul CoduluiMuncii", urmând ca discuţiile pe negocierile colective săcontinue.

"Cred că desfiinţarea contractelor colective de muncă este oprioritate pentru Guvern, dar este cea mai proastă soluţie. Azi(n.r. miercuri) varianta eliminării acestora a fost rostită depremierul Emil Boc, până acum ea fiind spusă de ministrul Muncii,Ioan Botiş", a precizat Pisc.

Partenerii sociali au ajuns la un consens pe nouă articole demodificare a Codului Muncii, dar "niciunul foarte important, caresă aducă ceva nou", a subliniat liderul BNS.

Potrivit liderului UGIR-1903, Cezar Corâci, premierul nu susţinecontractele colective la nivel naţional, dar spune că ar trebui săexiste cele la nivel de ramură, ceea ce reprezintă, în opinia luiCorâci "un pas înainte". Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO