Profesii

Tribunalul Bucureşti: S-a decis ca, în cazul adoptării eliminării pensiilor de serviciu, să se suspende judecarea

Tribunalul Bucureşti: S-a decis ca, în cazul adoptării...

Autor: Mediafax

19.12.2019, 00:00 118

Adunarea Generală a judecătorilor Tribunalului Bucureşti s-a întrunit miercuri, iar în urma discuţiilor s-a decis ca, în cazul în care proiectul de lege privind eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor va fi adoptat, va fi suspendată judecarea cauzelor, cu excepţia celor urgente. 

„În cadrul Adunării Generale, judecătorii Tribunalului Bucureşti, în unanimitate, au agreat să-şi manifeste public şi ferm dezacordul faţă de acest demers de natură a afecta grav independenţa justiţiei, înţelegând să susţină punctul de vedere exprimat de magistraţii ÎCCJ, prin comunicatul de presă emis la data de 18.12.2019”, se arată într-o informare transmisă de Tribunalul Bucureşti. Judecătorii din cadrul acestei instanţe şi-au exprimat susţinerea faţă de protestele grefierilor privind menţinerea pensiilor de serviciu.

„S-a hotărât ca, în cazul adoptării acestor modificări legislative, să se suspende judecarea cauzelor, cu excepţia celor urgente”, mai arată sursa citată.  Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil un proiect de lege prin care să se elimine pensiile de serviciu şi pensiile speciale, dar nu şi pentru militari în rezervă şi foşti angajaţi ai Ministerului de Interne (MAI) şi ai serviciilor secrete.

În România primesc pensii speciale şi de serviciu circa 100.000 de foşti angajaţi ai MAI şi ai serviciilor secrete, circa 76.000 de militari în rezervă, circa 4.000 de judecători şi procurori, circa 2.000 de foşti grefieri şi personal judecătoresc, circa 1.500 de foşti piloţi ai aviaţiei civile, circa 900 de foşti diplomaţi, circa 800 de foşti parlamentari şi foşti funcţionari parlamentari şi circa 600 de foşti funcţionari ai Curţii de Conturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO