Profesii

Un roman va conduce cel mai mare business rusesc de lactate si sucuri

17.08.2006, 19:30 28

Romanul Silviu Popovici, fost director de tara al Coca-Cola HBC Ucraina, va prelua de la 1 septembrie conducerea diviziei de bauturi a celui mai mare jucator de pe piata rusa de sucuri si lactate, Wimm-Bill-Dann Foods.
In ultimii doi ani si jumatate, Popovici a fost country manager al Coca-Cola in Ucraina, una din pietele cu cel mai rapid ritm de crestere din lume pentru producatorul american de bauturi.
Silviu Popovici are experienta in vanzari, marketing si in management, ocupand anterior pozitii la compania americana din domeniul farmaceutic Bristol-Myers Squibb si in cadrul filialelor Coca-Cola din Romania si Rusia.
Popovici este licentiat in fizica la Universitatea din Bucuresti si in prezent face un MBA la London Business School in Marea Britanie.
"Suntem foarte multumiti ca Silviu Popovici a preluat conducerea pe segmentul de bauturi. Am lucrat cu el si in trecut si stiu ca este un manager si un lider priceput, cu o experienta plina de succese in administrarea afacerilor din sectorul bauturilor pe piete cu un ritm accelerat de crestere. Credem ca numirea lui va juca un rol central in restructurarea pe termen lung a sectorului nostru de bauturi, concentrandu-ne pe cresterea cotei noastre de piata, extinderea la nivel geografic si majorarea profitului", a declarat Tony Maher, directorul general al Wimm-Bill-Dann.
"Sunt foarte incantat sa ma alatur echipei Wimm-Bill-Dann Foods si astept sa iau parte la urmatorul stadiu de dezvoltare a companiei", a adaugat si Popovici.
Alaturi de Popovici a fost numit si Leonid Iusin in functia de director comercial pe segmentul de bauturi, acestea fiind modificari de management care fac parte dintr-un proces mai amplu ce urmeaza sa aiba loc in urmatoarele luni, potrivit informatiilor companiei.
In ultimul timp, Romania a inceput sa exporte tot mai multi manageri de top catre structurile internationale ale companiilor. Doar filiala Coca-Cola HBC a furnizat pana in acest moment 50 de manageri romani filialelor grupului.
Daca la inceputul anilor '90 staff-ul de management local al multinationalelor era dominat de expati, in prezent, nu numai ca ponderea acestora a scazut, locul lor fiind luat de romani, dar managerii autohtoni au inceput sa fie tot mai vanati pentru pozitii de top din structurile internationale.
Wimm-Bill-Dann Foods este cel mai important producator de lactate si sucuri din Rusia, detinand 30 de unitati de productie si avand un portofoliu de peste 1.000 de tipuri de produse lactate si 150 de tipuri de bauturi racoritoare. Vanzarile grupului au insumat 1,4 miliarde de dolari in anul financiar 2005.
Standard & Poor's a modificat, in luna mai a acestui an, ratingul acordat companiei in privinta guvernarii corporative, de la 7 la 7+, aceasta devenind firma cu cel mai mare rating din Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO