Profesii

VIDEO ZF Live. Adrian Fako, CEO al Accelerole: „Am ajuns la venituri de 400.000 de euro dintr-o platformă de învăţare online“

Autor: Alex Ciutacu

30.08.2017, 00:05 621

Accelerole, o platformă de învăţare online care ajută angajaţii din companii să asimileze mai uşor şi să reţină mai mult timp informaţiile învăţate la trainingurile tradiţionale, a avut venituri de 400.000 de euro, la doi ani de la înfiinţare.

„Am început activitatea în 2015, iar anul acesta am ajuns la venituri de 400.000 de euro. (...). Modelul de business este următorul: o companie dă mii de euro pentru un training care a durat o săptămână pentru un grup de oameni. Aceasta speră că angajaţii vor folosi cât mai mult din informaţiile învăţate pentru că a plătit pentru training. După curs, noi venim cu întrebări pe care împreună cu un consultant le defineşti cu compania cu care lucrezi. Apoi introduci o aplicaţie mobilă sau desktop, iar angajatul comunică cu această interfaţă“, a spus Adrian Fako, CEO la Accelerole, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Accelerole este produsul de learning al companiei de web design şi soluţii IT 8000Ă. Compania are şi un magazin online care funcţionează în America şi a colaborat de asemenea cu clienţi din România. Prin Accelerole, angajaţii primesc, timp de un an după curs, notificări de la respectiva aplicaţie, care adresează persoanei o întrebare care testează noţiuni învăţate în cadrul cursului. „Anul următor nu vei mai avea nevoie de acelaşi curs pentru angajaţi deoarece ei au rămas conectaţi cu ce au învăţat, ci vei avea nevoie de un alt curs pentru lucruri diferite, sau pentru altă divizie.“

În prezent compania colaborează cu clienţi care au între 50 şi 4.000 de angajaţi. „Într-un business ai nevoie de un sistem de learning prin care să monitorizezi angajaţii, să înţelegi ce fac ei, să ştii pe cine promovezi şi în ce moment şi să le oferi un sistem de reamintire constantă a informaţiilor pe care le-au învăţat la cursuri.“

Adrian Fako spune că Accelerole a fost unul dintre produsele cu cea mai rapidă creştere din companie. „A avut o validare acum doi ani, de la primii clienţi, şi apoi a continuat să crească. Acum compania doreşte să creştem accelerat şi avem nevoie de anumite resurse.“

Accelerole a fost selectat, împreună cu alte 51 de start-up-uri, să facă parte dintr-un program de mentoring de patru luni la Viena, organizat de acceleratorul de business weXcelerate. Au existat 1.000 de aplicanţi pentru program, din 72 de ţări.

„De la un accelerator te aştepţi să primeşti bani. Banii în sine nu sunt cei mai importanţi. Conceptul de smart money este important, pentru că banii vin împreună cu deschiderea, relaţiile şi competenţele. În general este foarte greu să treci de la câteva sute de mii la câteva milioane şi de acolo mai departe, deoarece competenţele pe care le ai sunt limitate.“

El a mai spus că multe business-uri aleg să colaboreze cu un accelerator sau cu un MBA pentru a-şi îmbunătăţi performanţele şi profitul.

„Din ce ştim noi, acceleratorul din Viena este foarte bine conectat la piaţa de business germanică şi ne interesează pentru că am dori să ne extindem în acea direcţie, unde exigenţele sunt mai mari, dar şi nivelul este mai mare“.

Adrian Fako:  Multe businessuri aleg să colaboreze cu un accelerator sau cu un MBA pentru a-şi îmbunătăţi performanţele şi profitul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO