Profesii

Virgil Tornoreanu, Werk Property Group: Pentru compania de IT am fost nevoiţi să angajăm tineri care erau încă în liceu, am semnat contractele cu părinţii lor

Virgil Tornoreanu, Werk Property Group: Pentru compania...

Autor: Bogdan Alecu

12.06.2017, 17:00 2743

Omul de afaceri Virgil Tornoreanu, care deţine compania imobiliară Werk Property Group,  dar şi resellerul Apple Vox Store şi firma de software Vox FileMaker Solution, toate în Timişoara, spune că cea mai mare problemă pe care o întâlneşte este lipsa forţei de muncă în zonă, motiv pentru care companiile de IT au ajuns chiar să semneze contracte cu părinţii elevilor din liceele din Timişoara pentru a-şi asigura forţa de muncă necesară.

„Piaţa forţei de muncă din Timişoara trece printr-o penurie de angajaţi, indife­rent de segment, aproape toţi tinerii fiind absorbiţi de către industriile automotive şi IT&C. Noi am fost nevoiţi să angajăm în compania noastră de IT tineri care erau încă în liceu, am semnat contractele cu părinţii lor. La nivelul judeţului există 1.000 şi ceva de şomeri şi angajatorii depun eforturi considerabile pentru a atrage tineri calificaţi, un sediu de companie şi un birou modern, cu facilităţi la nivelul pieţelor dezvoltate din vestul Europei, în care să existe un mediu de lucru prietenos, devenind cu adevărat un factor de atragere a tinerilor calificaţi“, a spus Virgil Tor­noreanu.

Grupul de companii Werk, din care face parte şi Werk Property Group, a dezvoltat în ultimii ani peste 800 de apartamente şi zeci de mii de metri pătraţi de hale industriale, spaţii hoteliere şi de birouri. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro