ZF LIVE. Investiţi în România! Octavian Vidu, CEE Equity Partners: Economia României îşi urmează cursul firesc, iar investiţiile vin, dar capitalul are inteligenţă proprie şi se sperie foarte uşor

16 apr 2018 Autor: Alex Ciutacu

Octavian Vidu, investment manager, CEE Equity Partners: Noi vrem să investim în energie, telecom, infrastructură, producţie industrială, sănătate, turism, agricultură şi servicii financiare nebancare

„Tichetul pentru o investiţie este de minimum 20 mil. dolari şi maximum 100 mil. dolari.“

Investiţiile în România urmează calea firească a dezvoltării unei ţări sau regiuni, iar principiile fundamentale ale unei investiţii sunt riscurile şi stabilitatea. Atunci când un investitor este interesat de un proiect, se gândeşte prima dată ce ar putea merge prost, apoi ia decizia de a investi sau nu.

„Ţara noastră trebuie să accepte că există nişte reguli ale capitalului internaţional care nu pot fi schimbate de nimeni şi care trebuie urmărite şi urmate. În momentul în care dorim să avem investitori, trebuie să oferim aceste condiţii. Noi suntem un fond de investiţii cu capital privat, iar când analizăm o companie, ne uităm la riscurile din acel sector şi la riscurile de ţară. Ne întrebăm în primul rând ce ar putea merge prost, iar apoi luăm decizia de a investi sau nu“, a explicat Octavian Vidu, investment manager, CEE Equity Partners, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.04.2018

 
Cuvinte cheie:
investitii
, romania
, capital
, economia romaniei
, inteligenta
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide