Proprietăţi

Al doilea Union international Center a fost inchiriat 100%

14.05.2003, 00:00 825

Centrul de afaceri Union International Center II a fost inchiriat in totalitate, a anuntat compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox. "Ultimul etaj, cu o suprafata de aproximativ 1.000 de metri patrati, a fost inchiriat de catre compania Motorola Communications Romania, care s-a extins in cadrul cladirii dupa ce ocupase deja doua etaje la inceputul anului 2002", a declarat Vlad Revnic, director asociat in cadrul DTZ Echinox.
Dupa extinderea actuala, Motorola a devenit chiriasul majoritar din centrul de afaceri, ocupand circa 25% din imobil. Union International Center II, este un imobil situat pe Stirbei Voda, in apropiere de Sala Palatului, care ofera o suprafata utila de 10.000 mp spatii de birouri, fiind una dintre putinele cladiri de birouri din Bucuresti care ofera suprafete de peste 1.000 mp pe nivel.
Fiind o cladire nou construita, cu specificatii tehnice deosebite si amplasare ultracentrala, imobilul a atras imediat chiriasi de renume international precum Motorola, SAP Integrator Romania, Geci Engineering, Ambasada Belgiei, Emirom, Medicover etc.
Cladirea apartine grupului Ashtrom, unul dintre pionerii dezvoltarilor imobiliare din Romania, grup care a marcat piata imobiliara din Bucuresti prin renovarea in anul 1996 a fostului hotel Union, transformat intr-o cladire de birouri denumita Union International Center - UIC. Printre chiriasii acesteia se numara BRD-GSG si MOL.
Printre alte proiecte ale grupului Ashtrom se numara si parcul rezidential Floreasca Lakeview, amplasat in limitele orasului, intre bulevardul Barbu Vacarescu si Calea Floreasca. Urmatorul proiect al grupului va fi Excelsior Office Center, care va fi amplasat in imediata vecinatate a primului centru de afaceri Union, care va oferi 16.000 de metri patrati de spatii de birouri de clasa A. "Consideram caa este un moment propice pentru un asemenea proiect, tinand cont ca in prezent nu sunt multe proiecte in constructie care sa ofere suprafete mari atat pe nivel, cat si pe cladire", a precizat Vlad Revnic.
In aceste conditii ale pietei de birouri, DTZ Echinox anticipeaza o crestere, pe termen scurt, cu cel putin 10-15% a chiriilor in raport cu cele practicate in cladirile comparabile existente pe piata. In prezent, singura solutie de inchiriere a unor spatii foarte bune la chirii atractive este semnarea unor contracte de preinchiriere pentru cladirile aflate in constructie sau in faza de proiect.
Dupa ce anul trecut chiriile au continuat sa scada, in conditiile in care oferta a depasit cererea, stabilizandu-se la 16-18 $/mp lunat in cazul birourilor de clasa A, lipsa unor noi proiecte a dus la ocuparea aproape in totalitate a imobilelor de birouri de clasa A. astfel, la sfarsitul anului trecut, rata de neocupare a scazut pana la 3,56%, cea mai redusa din Europa Centrala si de Est.
bogdan.neagu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO