Proprietăţi

Ansamblurile rezidentiale se vand inca din faza de proiect

16.06.2005, 13:32 40

Debutul sezonului de constructii din acest an a consemnat o continuare a tendintei de crestere inregistrata pe segmentul rezidential la sfarsitul anului trecut. Cererea pentru proiecte rezidentiale continua sa se mentina la niveluri foarte ridicate, lipsa unei oferte diversificate facand ca dezvoltatorii sa isi lichideze investitiile cu mult timp inainte de finalizarea acestora.

Proiectul rezidential North Park Residence, situat in zona Herastrau, se apropie de o rata de ocupare de aproape 100%, cu 6 luni inainte de terminarea lucrarilor de constructie, anunta compania imobiliara CB Richard Ellis.

Ansamblul rezidential, situat in zona de nord a Bucurestiului, a fost demarat in toamna anului 2004. North Park Residence va avea, la finalizare, 35 de apartamente, cu 2 sau 3 camere, disponibile atat pentru inchiriere cat si pentru vanzare.

Apartamentele situate la nivelul solului sunt prevazute cu gradini exterioare, complexul dispunand de facilitati de depozitare si parcare subterana.

Cinci din cele sase vile ale complexului rezidential Vilaflor Exclusive Residential au fost deja vandute, a anuntat compania imobiliara Regatta, cu doua luni inainte de finalizarea lucrarilor de constructie. Proiectul a fost o investitie de aproximativ 2,6 milioane de euro, fiind amplasat in zona complexului comercial Jolie Ville Mall.

Vilele sunt proiectate pe trei nivele - parter, un etaj si pod - avand fiecare cate o suprafata construita de 460 de metri patrati si 600 de metri patrati de teren. La parter sunt disponibile trei camere: livingul, un birou si o bucatarie, la etaj fiind amplasate trei dormitoare, fiecare avand balcoane si baie proprie, in timp ce doua dintre dormitoare sunt prevazute cu dressing.

Anul trecut s-a inregistrat o veritabila explozie pe segmentul rezidential, investitiile cumulate in proiecte rezidentiale in 2004 fiind de ordinul sutelor de milioane de euro. In timp ce ansamblurile rezidentiale erau dispersate si in general nu aveau suprafete de peste 10-20.000 de metri patrati anul trecut, in 2005 a inceput sa se manifeste o tendinta de consolidare a investitiilor pe acest segment.

Proiectele ce necesita investitii de peste 50 de milioane de euro au inceput sa apara si in interiorul Bucurestiului, dar epuizarea terenurilor disponibile va limita oferta in perioada urmatoare. O alta caracteristica a segmentului rezidential este slaba reprezentare a unei oferte destinate clasei mijlocii a clientilor. alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO