Proprietăţi

Chiriile apartamentelor din Bucureşti s-au redus cu până la 14% în primul trimestru

Chiriile apartamentelor din Bucureşti s-au redus cu până la 14% în primul trimestru

Autor: Cristina Cuncea - Mediafax

11.04.2011, 11:52 47

Chiriile apartamentelor din Bucureşti s-au redus cu până la 14%în primul trimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ceamai mare scădere fiind înregistrată la locuinţele cu trei camere,reiese dintr-o analiză a anunturiparticulari.ro.

Chirie în apartament dinBucureşti. Ce sectoare încasează cei mai mulţibani



"Chiriile tuturor tipurilor de apartamente urmează un trendprevizibil, evoluţia de la o lună la alta a preţurilor făcându-sefără fluctuaţii majore. Dacă în luna februarie preţurile mediipentru chirii au cunoscut o creştere faţă de prima lună a anului,în martie putem observa o uşoară scădere, în special pentruapartamentele de trei şi patru camere. Faţă de anii precedenţi,preţurile continuă să aibă o variaţie negativă, însă mult mai lentăîn ultimul an. În 2010 chiria s-a devalorizat în medie cu 1% înfiecare lună", se arată într-un comunicat al portaluluiimobiliar.
Pe de altă parte, numărul de oferte pe piaţa chiriilor a ajuns lacele mai mari valori pentru anul acesta, însumând peste 2.100 deoferte.

"Acest număr este însă semnificativ mai mic faţă de 2.519 ofertepentru aceeaşi lună a anului 2010 şi 2.917 oferte pentru martie2009. Totuşi, numărul de oferte scoase pe piaţă este semnificativmai mare faţă de martie 2007 şi 2008, când erau scoase la închiriatnumai 1.400, respectiv 1.800 de apartamente", menţionează sursacitată.

În cazul garsonierelor, în martie 2011 chiria medie este de 232 deeuro, menţinându-se la acelaşi nivel faţă de lunile precedente, darcu 11% mai mic faţă de martie 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO