Proprietăţi

Constructorii vor putea majora cu cel mult 10% valoarea contractelor pentru autostrăzi

Constructorii vor putea majora cu cel mult 10% valoarea contractelor pentru autostrăzi

Autor: Andreea Neferu

18.04.2011, 17:34 60

Constructorii celor 183 dekilometri de autostrăzi din vestul ţării, atribuiţi săptămânatrecută, nu vor mai putea suplimenta contractele cu mai mult de 10%din valoarea iniţială a contractului, actualizată conform indicilorstatistici sau schimbărilor de legislaţie, potrivit noilor reguliadoptate de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

Anterior, constructorii puteau suplimenta valoarea contractuluiprin acte adiţionale cu până la 50%.

Mai mult, pentru fiecare zi deîntârziere în finalizarea lucrărilor, constructorii vor fipenalizaţi cu 0,1% din valoarea contractului, fără TVA, cu o limitămaximă însă de 15%. Potrivit noilor prevederi ale contractelor,beneficiarul, adică Compania Naţională de Autostrăzi şi DrumuriNaţionale din România (CNADNR) va avea posibilitatea de a acordaconstructorilor dreptul de acces în şantier şi punerea în posesiaacestuia şi etapizat, pe sectoare, se arată într-un comunicat alCNADNR.

O serie de constructori s-au plânsîn ultima perioadă că nu îşi pot continua lucrările pentru căCNADNR nu le pune la dispoziţie terenurile necesare. De altfel,francezii de la Colas, al căror contract pentru construcţiaautostrăzii Cernavodă-Medgidia a fost reziliat săptămâna trecută,au acuzat CNADNR că nu le-a predat un sector de 15 kilometri dincei 20 ai autostrăzii, punându-i astfel în imposibilitatea de acontinua lucrările.



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO