Proprietăţi

Familiile Popescu si Bojan iau 42 mil. euro pe un mall din Valcea

03.05.2007, 18:51 323

Compania portugheza Sonae Sierra, care detine peste 40 de centre comerciale in intreaga lume, a intrat pe piata locala printr-o tranzactie de 42 de mil. euro, in urma careia a preluat centrul comercial River Plaza din Ramnicu-Valcea.
Actionarii firmei Setler Mina, care detinea River Plaza, sunt Popescu Viorel, fost subprefect al judetului Valcea, Popescu Ghiulsen, Bojan Denise si Bojan Felix Bogdan, cu participatii egale de 25%. Acestia nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei.
"River Plaza devine cel de-al 44-lea centru comercial al companiei, iar aceasta achizitie reprezinta continuarea expansiunii pe termen lung a companiei, tinand cont ca prin acest deal patrundem pe piata din Romania printr-un mall operational", a declarat Alvaro Portela, CEO al Sonae Sierra.
River Plaza are o suprafata inchiriabila de peste 12.000 mp, gazduind aproximativ 90 de magazine, printre care un supermarket SPAR, un magazin Altex, lanturile vestimentare Leonardo, Kenvelo, Puma, sau fast-food-urile Pizza Hut si KFC.
"Prin aceasta tranzactie se confirma interesul din ce in ce mai crescut al investitorilor imobiliari si pentru zona provinciei, unde de altfel apar proiecte imobiliare foarte bune, unele dintre ele chiar mai bine realizate si cu un grad de profit mai ridicat decat cele din Bucuresti", a declarat Dan Borbely, avocat asociat in cadrul casei de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, care a consiliat vanzatorii, care au fost asistati si de biroul local al Cushman & Wakefield. De partea cumparatorilor s-a aflat casa de avocatura NNDKP. Mall-ul a fost inaugurat la mijlocul lunii noiembrie a anului trecut.
Sonae Sierra detine active de peste 3 mld. euro in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Brazilia si Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO