Proprietăţi

Guvernul si Kucuk au ajuns la un acord pentru proiectul Casa Radio

19.09.2006, 20:05 19

Guvernul si compania turca Kucuk au ajuns la un acord pentru inceperea lucrarilor la Casa Radio.
Cele doua parti au decis ca investitia totala sa fie majorata de la 130 mil. dolari la 160 mil. euro, iar participatia statului la acest proiect sa creasca de la 10% la 15%. Insa semnarea acordului dintre Guvern si compania turca va fi anuntata oficial cel mai tarziu saptamana viitoare, cand vor fi prezentate toate datele intelegerii, potrivit reprezentantilor MTCT.
Noile date ale proiectului au fost stabilite dupa ce reprezentantii companiei Kucuk au prezentat documente prin care demonstreaza ca au capacitatea financiara sa deruleze investitia. "La acest proiect va participa un consortiu format din trei firme, printre care un investitor cu experienta in Europa, care a construit anul trecut circa 40 de mall-uri", afirma Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru lucrari publice.
Complexul Casa Radio va cuprinde si o cladire de birouri destinata unor institutii ale administratiei publice centrale.
Compania Nationala de Investitii a solicitat in urma cu doua saptamani Guvernului sa primeasca un teren de 10.000 de metri patrati, amplasat in apropiere de Casa Radio, unde investitorul care va dezvolta proiectul imobiliar Dambovita Center va construi si un imobil de birouri destinat autoritatilor publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO