Proprietăţi

Immoeast a cumparat de la Electronica doua terenuri de 15.000 mp, langa Iride Business Park

13.04.2007, 19:39 190

Fondul austriac de investitii Immoeast, care detine circa 40 de proiecte imobiliare in Romania, a achizitionat doua terenuri in suprafata totala de aproape 15.000 mp, de la compania Electronica din Bucuresti, amplasate langa parcul de afaceri Iride, din nordul Capitalei.
Reprezentantii Electronica au refuzat sa ofere detalii legate de valoarea tranzactiilor. Pretul de vanzare al terenurilor in zona Dimitrie Pompei este in jur de 300 de euro pe metru patrat, potrivit datelor agentiilor imobiliare, astfel ca valoarea terenurilor s-ar putea ridica la 15 mil. euro.
Unul dintre terenuri are o suprafata de 2.570 mp si constructii aferente cu o suprafata construita de 2.400 mp. Al doilea are constructii de 4.200 mp si o suprafata de 12.239 mp, potrivit unui anunt al companiei Electronica.
Iride Business Park este detinut de fondul austriac de investitii Immoeast, care a achizitionat parcul de afaceri in 2004 de la companiile italiene BPD Property Development si Finest, fondul de investitii Romanian Post Privatization Fund si BERD, pentru circa 40 mil. euro.
Electronica Bucuresti produce receptoare de radio si televiziune si aparate de inregistrare audio-video. Compania a fost controlata pana in luna februarie de catre PC Boards, care detinea 61,03% din capitalul social, de SIF Oltenia, cu o participatie de 32,79%, firma Primex Consult, cu 0,04606% si actionari persoane fizice, cu 6,11%.
In luna februarie, SIF Oltenia a vandut actiunile detinute companiei Primex Consult, care va controla astfel 32,845% din titluri. SIF Oltenia a vandut de asemenea, companiei Primex Consult, cele 40,02% din titlurile detinute la compania PC Boards. In urma tranzactiei, Primex devine unicul actionar al PC Boards.

Tranzactii imobiliare de 450 mil. euro in T1
Valoarea tranzactiilor imobiliare de pe piata romaneasca a fost in primele trei luni ale anului de circa 450 mil. euro, potrivit calculelor Mediafax, ceea ce reprezinta mai mult de jumatate din nivelul raportat pentru intregul an trecut, de 740 mil. euro. Valoarea totala a fost calculata atat pe baza preturilor de achizitie dezvaluite de parti in majoritatea cazurilor, cat si pe baza estimarilor unor surse din piata, pentru proiectele S-Park si Victoria Park. Cea mai importanta tranzactie din prima parte a acestui an a fost achizitia centrului comercial Polus Constanta de catre fondul austriac Immoeast, care a anuntat ca va plati companiei Trigranit Holding 185 mil. euro, printr-un contract de tip "forward purchase", in mai multe etape. Immoeast va achizitiona proiectul treptat, in functie de gradul de realizare a lucrarilor si de gradul de ocupare. Fondul austriac a fost, de altfel, si cel mai activ investitor imobiliar din acest an, fiind implicat in patru dintre cele zece tranzactii incheiate in acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO