Proprietăţi

Inelul median al Capitalei va traversa lacul Herăstrău. Cine va investi în lucrarea de 1 miliard de euro

Inelul median al Capitalei va traversa lacul Herăstrău. Cine va investi în lucrarea de 1 miliard de euro

Autor: Maria MANOLIU

20.03.2011, 21:44 356

Până la sfârşitul acestui an vor începe lucrările de construcţiila inelul median în zona de nord a Capitalei. Cinci firme, SCEcoterra SRL, SC Proiect Bucureşti, SC Metroul SA, SC WesternOutdoor SRL şi Alpha Studio, au semnat cu Primăria Capitaleicontractul pentru elaborarea Planului de Urbanism Zonal (PUZ) şi astudiului de fezabilitate.

Vlad Cavarnali, membru în Comisia Tehnică de Urbanism şi AmenajareaTeritoriului din cadrul Primăriei Capitalei şi reprezentant al SCAlpha Studio SRL, a declarat pentru gândul că "este vorba de şaptetronsoane care urmează să închidă inelul median în zona de nord aBucureştiului.

Prioritare sunt doar patru pentru care trebuie găsite soluţiiimediate. Este vorba de o zonă destinată transportului, paralelă cucalea ferată Bucureşti-Constanţa. Zona a avut această destinaţieîncă de pe vremea lui Ceauşescu. Încercăm să găsim soluţii ca săexiste cât mai puţine exproprieri".

Arhitecţii celor cinci firme care au câştigat contractul pentruelaborarea PUZ-ului şi a studiului de fezabilitate analizează maimulte soluţii pentru proiectarea inelului median ce va trece prinzona de nord a Bucureştiului. Citiţi mai mult despreinelul median al Capitalei pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO