Proprietăţi

Investitorii se orienteaza puternic catre constructia de blocuri de locuinte

29.08.2006, 20:22 36

Firma nord-irlandeza Mivan a anuntat ca va investi 85 mil. euro intr-un proiect rezidential in Bucuresti, in timp ce compania Avrig 35 va construi la Piatra Neamt un ansamblu de blocuri de locuinte pe un teren de aproximativ 40.000 de metri patrati, potrivit unor surse de pe piata imobiliara.
Complexul New Town Residence, dezvoltat de Mivan, va cuprinde 655 de apartamente si va fi amplasat la intersectia strazii Baba Novac cu soseaua Mihai Bravu, pe strada Dristorului. Proiectul, cu o suprafata de 23.000 mp, va fi dezvoltat in doua faze. Lucrarile de constructie vor incepe in ultimul trimestru al acestui an, iar primele apartamente vor fi livrate pe piata la sfarsitul anului 2007 sau inceputul anului 2008.
In fiecare dintre cele doua etape de constructie, vor fi dezvoltate cate cinci module, doua cu parter plus 5 etaje si alte trei cu parter plus 12 etaje.
Pe langa ansamblul propriu-zis de apartamente, NewTown Residence va cuprinde o zona comerciala, gradinita si sala de fitness. Prima etapa va cuprinde 290 de apartamente - de una, doua, trei si patru camere - cu suprafete cuprinse intre 39 mp si 135 metri patrati si 27 de apartamente duplex - cu trei, cinci si sase camere, cu suprafete de 70 mp pana la 175 mp. Proiectul este promovat de compania imobiliara CB Richard Ellis.
New Town Residence va fi finantat de Fabian Romania Property Fund, care detine in Bucuresti doua imobile de birouri, Cascade Office Building si Floreasca Business Center din Bucuresti. Cladirile au fost achizitionate la inceputul anului, printr-o tranzactie estimata la 24 mil. euro.
Potrivit unui anunt al fondului, Fabian a cumparat recent, pentru 5,75 milioane de euro, 50% din actiunile companiei de dezvoltare Phoenix Park, implicata in dezvoltarea complexului.
Mivan va mai dezvolta in Bucuresti un complex comercial de tip mall, in zona de sud-vest a Capitalei, care va cuprinde magazine cu o suprafata totala de 30.000 de metri patrati. Proiectul va fi denumit Liberty Center si va fi amplasat pe structura unui fost centru comercial a carui structura a fost construita in perioada comunista, amplasat la intersectia Calea Rahovei cu Strada Progresului, potrivit unor surse din piata.
In parteneriat cu grupul britanic Kier, Mivan a castigat, in anul 2000, un contract cu o valoare de 80 mil. lire sterline, pentru constructia de locuinte sociale si modernizarea sistemului de alimentare cu apa in mai multe judete din Romania.
In ceea ce priveste ansamblul de blocuri construit de Avrig 35, valoarea investitiei si termenul de incepere a lucrarilor nu se cunosc inca.
Firmele Avrig 35 si Nextlevel Development, din Bucuresti, au achizitionat, la sfarsitul lunii iulie, de la societatea Petroforest, 22 de cladiri si un teren de circa 44.000 mp situate in Piatra-Neamt, valoarea tranzactiei fiind de 1,6 mil. euro. Reprezentantii Avrig 35 nu au dorit sa ofere detalii referitoare la acest proiect.
Firma a realizat mai multe cladiri de birouri in Capitala, printre care Avrig Bussines Center si imobilul de clasa A Charles De Gaulle Plaza, care a fost achizitionat in vara acestui an de fondul de investitii Accesion Fund, pentru 80 mil. euro.
In prezent, compania are in derulare proiectul unei alte cladiri de birouri, Bucharest Tower Center. Firma va construi un nou imobil de birouri, in apropierea Charles de Gaulle Plaza din Bucuresti, cu o investitie de 20 mil. euro.
Omul de afaceri Alexander Hergan, care administreaza Avrig 35, declara in luna iunie, pentru Ziarul Financiar, ca intentioneaza sa investeasca in jur de 140 mil. euro pentru achizitionarea de terenuri in Capitala si in principalele orase ale tarii, in vederea dezvoltarii mai multor proiecte imobiliare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO