Proprietăţi

Israelienii de la Engel anunta al treilea proiect pe real-estate intr-o luna

17.08.2006, 19:29 15

Engel East Europe, subsidiara din Europa de Est a grupului israelian Engel, va investi intr-un proiect imobiliar cu 500 de apartamente in zona Pipera din Capitala, potrivit companiei Citigate DEWE Rogerson, care promoveaza proiectele.
Grupul israelian a semnat un acord de achizitie a trei terenuri, pentru suma de 4,6 milioane de euro, pe care urmeaza sa dezvolte un proiect imobiliar de aproximativ 55.000 de metri patrati, suprafata totala a celor trei terenuri adiacente fiind de 23.000 de metri patrati.
Firma estimeaza ca pretul de vanzare al proiectului, in apropierea unui lac, va fi de circa 60 mil. euro. Acesta este al treilea proiect imobiliar anuntat de israelieni pe piata romaneasca in decurs de o luna. Engel Real Estate intentioneaza sa dezvolte si un proiect estimat la cateva sute de milioane de euro in zona centrala a Romaniei, precum si in Constanta, unde compania va investi 80 mil. euro intr-un proiect imobiliar cu 500 de apartamente si spatii comerciale la Constanta
Suma de 1,5 milioane de euro din pretul de achizitie al terenurilor din Pipera a fost achitata la incheierea acordului, cand Engel a primit un plan de urbanism pentru circa 7.500 de metri patrati de teren.
Diferenta de 3,1 milioane de euro va fi platita la primirea planului de urbanism pentru celelalte doua terenuri.
In cazul in care acest document nu este emis in termen de 60 de zile, Engel East Europe va plati un pret redus cu 50% fata de suma anuntata initial sau va avea optiunea de a se retrage din tranzactie.
Jacob Engel, presedintele si fondatorul companiei, a declarat ca aceasta achizitie completeaza viziunea companiei de a profita de posibilitatile de dezvoltare ale proiectelor imobiliare rezidentiale din centrul si estul Europei.
"Suntem incantati sa anuntam acest nou proiect de dezvoltare. Acesta este al treilea proiect pe care Engel il va realiza in Romania. Romania este o piata pe care am considerat-o intotdeauna una dintre cele mai promitatoare regiuni pentru proiecte imobiliare si asupra careia ne concentram", afirma Engel.
Engel East Europe este implicata in proiecte imobiliare in Bulgaria, Ungaria, Cehia, Polonia si Serbia, precum si in Germania si Canada. Actiunile companiei Engel East Europe NV sunt listate pe Bursa de la Londra.
Dezvoltatorii israelieni sunt printre cei mai activi de pe piata romaneasca. Astfel, compania Neocity Group va investi in perioada 2006-2009 circa 1 mld. euro pentru dezvoltarea unor proiecte imobiliare pe piata romaneasca, in spatii rezidentiale, comerciale si de birouri.
Un alt dezvoltator israelian care a intrat pe piata locala este Globe Trade Center (GTC), unul dintre cei mai dinamici de pe piata imobiliara locala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO