Proprietăţi

Reprezentanţii Planorama: Decizia tribunalului de a intra în insolvenţă este o eroare. Ne-am achitat datoria faţă de acel client

Reprezentanţii Planorama: Decizia tribunalului de a intra în insolvenţă este o eroare. Ne-am achitat datoria faţă de acel client
21.07.2010, 10:51 35

Dezvoltatorii proiectului Planorama, firma israeliană EuroHabitat, care a intrat recent în insolvenţă, apreciază că deciziatribunalului de la sfârşitul lunii iunie reprezintă o eroare, încondiţiile în care datoria faţă de cumpărătorul care cerusedeschiderea procedurii a fost achitată.

"Este mai mult decât regretabil faptul că tribunalul a luataceastă decizie bazându-se pe cererea unei singure cliente faţă decare S.C. Euro Habitat SRL şi-a achitat integral datoria încă dindata de 18.06.2010. De asemenea este de regretat faptul că S.C.Euro Habitat SRL nu a fost citată şi nu a avut cunoştinţă deexistenţa acestui dosar pe rolul instanţelor judecătoreşti şi deaceea nu şi-a putut exercita dreptul legal la apărare", spunreprezentanţii Euro Habitat.

Împotriva firmei Euro Habitat sunt deschise zeci de dosarepentru deschiderea procedurii de insolvenţă, majoritatea conexatela dosarul 5873/3/2009, pentru care următorul termen de judecatăeste 9 septembrie 2010.

"Conform opiniei consultanţilor legali ai companiei, deciziatribunalului este o eroare având în vedere faptul că debitul a fostachitat integral către clientă înainte de pronunţarea deciziei şisingura cale legală de a schimba această decizie este prinrecurs".

Între timp, ca urmare a deschiderii procedurii de insolvenţăactivitatea pe şantierul Planorama a fost din nou oprită.Activitatea poate fi reluată doar cu acceptul administratoruluijudiciar, care conform informaţiilor existente, este în prezent înconcediu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO