Proprietăţi

Spaniolii de la GEA Prasa vor investi 100 mil. euro intr-un proiect rezidential in Capitala

14.11.2006, 18:35 73

Grupul spaniol de dezvoltare imobiliara si constructii GEA Prasa a achizitionat un teren cu suprafata de 58.000 de metri patrati in sectorul 5 de la producatorul de ulei Muntenia, in urma unei tranzactii estimate la 29 mil. euro.
Achizitia terenului va fi plusata de o investitie de circa 100 mil. euro intr-un proiect rezidential de apartamente pentru clasa medie care va avea o suprafata construita de 200.000 de metri patrati.
In prezent, pe terenul unde va fi dezvoltat proiectul se afla fosta fabrica de ulei a companiei Muntenia, parte a grupului american Bunge.
Compania spaniola GEA Prasa International Construct, formata in urma asocierii dintre grupurile GEA 21 si Grupo Prasa, se afla la al doilea proiect pe piata romaneasca.
Grupul spaniol este in negocieri si pentru alte terenuri pe piata Capitalei, fiind si proprietarul terenului fostei baze sportive Keoke (pe malul Lacului Tei).
Spaniolii au anuntat anul trecut ca vor construi un ansamblu rezidential cu 550 de apartamente de lux in zona Lacul Tei din Bucuresti printr-o investitie in valoare de 150 de milioane de euro.
Lucrarile la ansamblul din zona Lacului Tei, primul proiect imobiliar de anvergura dezvoltat de grupul spaniol pe piata romaneasca sunt in stadiul asteptarii avizului de constructie, fiind programate pentru finalizare in anul 2008.
Compania GEA-21 are activitati pe piata constructiilor, unde inregistreaza vanzari anuale de peste 100 de milioane de euro si in domeniile transporturi, promovare imobiliara, urbanism si industrial.
Printre dezvoltatorii spanioli care au intrat deja pe piata locala se numara Grupo Lar, HI Grupo, Hercesa, Riofisa sau Grupo Detea.
In prezent sunt peste 20 de companii spaniole de real-estate pe piata romaneasca, iar numarul acestora va creste in urmatorii ani.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO