Proprietăţi

Sun Plaza incepe sa contorizeze cererile

04.10.2007, 19:40 13

Compania Sparkassen Immobilien, divizia de investitii imobiliare a grupului Erste, in parteneriat cu promotorul de centre comerciale EMCT, a demarat lucrarile de constructie a centrului comercial Sun Plaza, investitie ce se ridica la 150 mil. euro.
"Investitia in acest centru comercial este doar o mica parte din planurile de dezvoltare pe care le avem in Romania. In urmatorii ani valoarea investitiilor noastre se va ridica la 500 de milioane de euro", a declarat Ernst Vejdovszky, membru in consiliul de administratie al Sparkassen Immobilien.
Complexul Sun Plaza are o suprafata de 196.000 mp, din care 78.000 mp suprafata inchiriabila, si va include 170 de magazine, un hipermarket, un magazin de bricolaj si un magazin de mobila.
"Zona de sud a Bucurestiului va cunoaste in urmatorii ani o dezvoltare fara precedent, fiind practic singurul loc din Capitala unde se mai poate construi. Deja 5 ansambluri rezidentiale urmeaza sa se construiasca aici. Pentru spatiile pe care le oferim in Sun Plaza avem peste 500 de cereri", a declarat Michael Richard, director general al EMCT.
Michael Richard a mai spus ca firma Romanian Retail Development (RRD), unul dintre asociatii EMCT si ai companiei Redevco, se afla in discutii pentru achizitionarea a patru terenuri, cu suprafete cuprinse intre 7 si 20 hectare, pentru dezvoltarea in principal a unor complexuri comerciale, potrivit Mediafax.
RRD a fost infiintata in luna septembrie 2007 si a anuntat investitii de circa 500 mil. euro in proiecte imobiliare in urmatorii cinci ani. EMCT este prezenta pe piata din Romania din 1998 si a investit pana in prezent 210 mil. euro in proiecte cu suprafete totale de 186.000 de metri patrati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO