Proprietăţi

Tranzactie de 14,4 mil. euro cu un teren in estul Bucurestilor

26.01.2007, 19:08 11

Compania de dezvoltare imobiliara Atlas Estates a cumparat un teren de 3,2 hectare in zona pietei Obor, pentru care a platit 14,4 mil. euro, potrivit informatiilor furnizate de companie.
Tinand cont de valoarea tranzactiei, pretul pe metru patrat se ridica la 450 de euro. Atlas Estate intentioneaza sa dezvolte un proiect care va cuprinde apartamente si spatii comerciale dupa demolarea actualelor structuri, potrivit aceleiasi surse.
Reprezentantii locali ai companiei nu au dorit sa faca alte comentarii pe marginea tranzactiei, deoarece actiunile Atlas Estates sunt listate la bursa de la Londra. Totodata, compania a achizitionat si o cladire de birouri in Polonia pentru 7,35 mil. euro si 50% din drepturile de proprietate asupra unui teren de 10.000 mp in Slovacia, pentru care a platit 1,25 mil. euro.
Pe piata locala, compania detine 60% din drepturile de proprietate asupra unui teren de 10,8 hectare din Voluntari, potrivit paginii electronice a companiei, si, de curand, s-a asociat cu dezvoltatorii centrelor comerciale Euromall pentru constructia proiectului de la Craiova, care necesita o investitie de circa 65 mil. euro.
Compania este inregistrata in insula Guernsay si are activitati imobiliare in centrul si estul Europei, in tari precum Polonia, Ungaria, Slovacia si Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO