Proprietăţi

Vedeţi aici ce proiecte de investiţii publice vrea să realizeze guvernul în PPP

Autor: Andreea Neferu, Mediafax

27.04.2011, 16:35 173

Guvernul a pus la punct o listă de proiecte publice care urmeazăa fi propuse spre realizare în parteneriat public-privat (PPP).Printre acestea se numără autostrada Comarnic-Braşov, autostradaSibiu-Piteşti, autostrada Ploieşti-Buzău-Focşani, autostrada TârguMureş-Iaşi-Ungheni, dar şi centura de sud şi de nord, în regim deautostradă, a Bucureştiului.

De asemenea, pe lista de proiecte ce se vor a fi realizate înPPP figurează şi hidrocentrala Tarniţa-Lăpuşteşti, estimată la 1,1miliarde de euro, reactoarele 3 şi 4 ale atomocentralei de laCernavodă, evaluate la 4 miliarde de euro, termocentrala de laDoiceşti (700 mil. euro), precum şi proiectul AGRI de transport algazelor naturale lichefiate ce va uni Azerbaidjanul de România.

Şi canalul Siret-Bărăgan, de 200 mil. euro, canalul de navigaţieDunăre-Bucureşti şi podul rutier peste Dunăre Brăila-Tulcea ar urmasă fie realizat în PPP. La capitolul investiţii imobiliare, 10.000de locuinţe vor fi construite în PPP în cartierul Ghencea dinCapitală, în timp ce proiectul imobiliar Esplanada din Bucureşti vafi reluat tot în formula PPP.

În PPP vor fi realizate şi un penitenciar, şase spitaleregionale de urgenţă dar şi centrul de sănătate Ana Aslan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO