Proprietăţi

Volksbank ia 8.000 mp în Nusco Tower, proiect ocupat 90%

Michelle Nusco, cel care se ocupă în România de afacerile familiei italiene

Michelle Nusco, cel care se ocupă în România de afacerile familiei italiene

Autor: Cristi Moga

02.03.2011, 23:40 175

Volksbank se alătură grupului de bănci care şi-au schimbatsediul central în ultimii doi ani, austriecii urmând ca din lunamai să-şi mute cea mai mare parte a operaţiunilor din Capitalăîntr-un spaţiu de 8.000 de metri pătraţi din clădirea Nusco Towerdin zona Aurel Vlaicu.

În ultimii doi ani, în care chiriile birourilor au început săscadă, Bancpost, Piraeus, Millennium, Garanti, RBS sau Citibankşi-au mutat sediile centrale, iar în următoarea perioadă sedii noiar putea avea şi UniCredit şi Raiffeisen.

Succesiv, Volksbank va elibera în acest an spaţiile pe care leocupă în şase clădiri din Bucureşti, situate în zone precum MihaiBravu, Universitate, Piaţa Victoriei sau bulevardul Dacia, peste500 de angajaţi urmând a fi mutaţi în Nusco.

Volksbank a semnat, astfel, cea mai mare tranzacţie deînchiriere a unui spaţiu de birouri în acest an, contract prin careturnul de 18 etaje dezvoltat de oamenii de afaceri Nusco din Italiaa ajuns la un grad de ocupare de peste 90%, pe lista de chiriaşiregăsindu-se şi Oracle (7.000 mp), Bayer (2.000 mp) şi RaiffeisenLeasing (2.000 mp).

Tranzacţia a fost una negociată intens, începând cu luna iulie2010, iar pe lista scurtă pentru viitorul sediu al Volksbank s-amai aflat şi imobilul din Polonă 68, actualul sediu alNovartis.

Pentru realizarea acestei tranzacţii Volksbank a colaborat cufirma de consultanţă imobiliară Jones Lang LaSalle, în timp ce departea proprietarilor au stat reprezentanţii firmei de consultanţăimobiliară The Advisers Knight Frank, care spun că în cadrulimobilului mai este disponibil un singur etaj, respectiv 18, cu osuprafaţă de 1.100 de metri pătraţi.

Contractul a fost semnat pe o perioadă de cinci ani, iarvaloarea chiriilor care vor fi plătite de Volksbank ar putea ajungela 1,5 milioane de euro anual, ţinând cont de o chirie medie de15-17 euro/metrul pătrat plătită pentru spaţiile de mari dimensiunidin zonă.

Volksbank va avea şi o agenţie la parterul turnului de laintrarea pe Şoseaua Pipera, care va ocupa un spaţiu de aproape 300mp. Construirea clădirii de birouri cu o suprafaţă de 20.000 mp aimplicat o investiţie de 34 de milioane de euro, la care se adaugăvaloarea terenului, finanţarea proiectului fiind asiguratăprintr-un credit obţinut de la UniCredit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO