Proprietăţi

Wienerberger: Sectorul construcţiilor continuă să scadă în România

Autor: Mediafax

04.11.2010, 23:37 29

Veniturile Wienerberger în Europa Centrală şi de Est au scăzutcu 7% în trimestrul al treilea, la 174,2 milioane de euro,influenţate de condiţiile dificile din sectorul construcţiilor şivolumul redus determinat de tendinţa descendentă a cererii,inclusiv în România şi Bulgaria. Pentru a se adapta mediului deafaceri dificil, Wienerberger şi-a adaptat preţurile de vânzare,astfel încât a avut capacitatea să îşi dezvolte prezenţa în multeţări.

Cererea din Polonia a atins un nivel minim, dar condiţiile de pepieţele din Cehia, Slovacia, Ungaria şi sud-estul Europei au rămasdificile în trimestrul al treilea. Tendinţa descendentă a cereriiîn România şi Bulgaria s-a menţinut, potrivit datelor publicatemiercuri de producătorul austriac de materiale de construcţii. Înprimele nouă luni, veniturile din Europa Centrală şi de Est auscăzut cu 12%, la 407,5 milioane euro, în timp ce profitul EBITDAs-a redus cu 23%, la 67,4 milioane euro, Wienerberger nuanticipează o îmbunătăţire notabilă a condiţiilor în sectorulconstrucţiilor din regiunea ECE în ultimul trimestru, darintenţionează să îşi consolideze poziţia printr-o politicăproactivă a preţurilor şi concentrarea pe produse de înaltăcalitate. Wienerberger operează în România din anul 1998, undedeţine, prin compania Wienerberger - Sisteme de Cărămizi, treifabrici, la Gura Ocniţei (Dâmboviţa), la Sibiu şi la Triţenii deJos (Cluj). La Sibiu sunt produse şi ţigle din beton şi ceramicăpentru acoperişuri, prin alte două companii la care grupul deţineparticipaţii, Bramac şi Tondach. Totodată, grupul austriac esteprezent în România şi prin compania Semmelrock, specializată înproducţia de pavele din beton, care a deschis în 2006 o unitate deproducţie la Bolintin-Vale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO