Special

Educaţie, stil de viaţă şi wellness. Cererea de cursuri de prim ajutor a crescut. „Oamenii caută să-şi acopere frica generată de a nu şti ce să facă într-o situaţie reală de urgenţă“

Educaţie, stil de viaţă şi wellness. Cererea de...

Autor: Georgiana Mihalache

11.07.2022, 17:30 108

♦ Peste 50 de companii au oferit angajaţilor cursuri de prim ajutor organizate de Mensave, o firmă din Timişoara dezvoltată de doi economişti ♦ Cererile au venit din domenii precum cel medical şi producţie, dar şi IT, bricolaj, educaţie, construcţii.

Oamenii care vor să ştie cum să acţioneze într-o situaţie de urgenţă reprezintă publicul ţintă pentru compania Mensave, dezvoltată în Timişoara de Roxana Popa şi Cristian Ghiţă în 2021, care a ajuns la peste 4.000 de cursanţi instruiţi să acorde primul ajutor. Fondatorii Mensave s-au îndreptat spre zona corporate, 80% din business venind din această direcţie.

„Oamenii caută informaţii reale, susţinute de experţii medicali. Iar instructorii Mensave sunt persoane care, prin meseria lor, participă la misiuni de prim ajutor zi de zi. Prin aceste cursuri, oamenii caută să-şi acopere o nevoie generată de frica de a nu ştii ce să facă într-o situaţie reală de urgenţă/ prim ajutor. Considerăm că este o datorie morală să cunoşti măsurile elementare de prim ajutor“, a spus Roxana Popa, cofondatoare a Mensave.

În medie, un curs de prim autor durează patru ore, dar acestea pot fi personalizate în funcţie de profilul de activitate al fiecărei companii.

Pornită în 2021 cu 10 companii care au apelat la cursurile Mensave, compania a ajuns în prezent la peste 50 de firme în protofoliul de clienţi, angajaţii acestora fiind instruiţi pentru a răspunde într-o situaţie de urgenţă.

„La început am avut colaborări cu companii din domeniul medical şi producţie, dar observăm o creştere acută în domenii precum bricolaj, IT, food, educaţie, transporturi, construcţii. Dacă ne raportăm la partea legislativă, orice companie este obligată să instruiască angajaţii în primul ajutor prin legea SSM-ului (securitatea şi sănătatea în muncă - n.red.). Această direcţie reprezintă pentru noi un punct de plecare în prospectarea de noi parteneri corporate“, mai precizează reprezentanta Mensave.

Ofertele de cursuri de prim ajutor variază în funcţie de profilul de activitate, numărul de participanţi. La cursuri, oamenii pot învăţa suportul vital de bază, cum să acţioneze în cazul arsurilor, fracturilor, leşinului, cum să realizeze manevra Heimlich, dar şi ce să facă în diferite situaţii medicale - particularizare în funcţie de profilul de activitate al firmei.

„Din experienţă afirm că timpul scurs de la producerea unui eveniment şi până când soseşte echipajul specializat de salvare, decide viaţa unei victime“, crede Cristian Ghiţă, CEO-ul Mensave şi voluntar SMURD.

Cei doi fondatori ai Mensave vor să schimbe statisticile care spun că opt din zece români nu ştiu să acorde primul ajutor.

„Acest sector este unul dificil şi provocator, dar împreună putem să generăm un impact pozitiv în societatea noastră prin creşterea gradului de instuire în primul ajutor“, concluzionează Roxana Popa.

Doar în 2020 au fost peste 2,3 milioane de persoane bolnave transportate în asistenţa medicală de urgenţă, din datele de la Institutul Naţional de Statistică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO