Două treimi dintre directorii executivi incluşi într-un studiu global (71%) sunt de părere că capacitatea de a reţine talentul sub presiunea inflaţiei şi a creşterii costului vieţii este printre cele mai importante lucruri, la fel ca impactul pandemiei şi al tensiunilor geopolitice pe termen lung asupra organizaţiilor.
Organizaţiile şi angajaţii lor se schimbă, iar liderii trebuie să reinventeze modul de gestionare a forţei de muncă în întreprinderi. Vechile manuale de gestionare a talentelor sunt depăşite, iar provocarea este că nu există încă altele noi care să le înlocuiască. Calea de urmat implică strategii care includ reinventarea pieţei de muncă, concentrarea pe partea socială a ESG, analiza şi construirea unei experienţe de muncă bazată pe educaţie, sunt câteva dintre concluziile studiului KPMG 2022 CEO Outlook.
„Modul în care CEO susţin şi atrag talentul se schimbă din cauza provocării economiei mondiale şi a obiectivelor de creştere ale directorilor executivi. Atragerea şi reţinerea talentelor este o prioritate operaţională în a stabili obiectivele de creştere pe trei ani stabilite de executivi, cu o pondere de 25% în 2022, în creştere de la 19% în 2021”, scrie studiul citat. De asemenea, două treimi dintre directorii executivi (71%) pun capacitatea de a reţine talentul sub presiunea inflaţiei şi a creşterii costului vieţii printre cele mai importante aspecte, la fel ca şi impactul pandemiei şi al tensiunilor geopolitice pe termen lung asupra organizaţiilor.