Suplimente

Noroc cu România

Noroc cu România

Foto Shutterstock

Autor: Mirabela Tiron

15.03.2012, 00:07 4279

Ungaria este unul dintre cei mai importanţi parteneri ai Ro­mâniei, valoarea schim­­­bu­rilor comerciale depă­şind 6 miliarde de euro în 2011, potri­vit ambasadorului Ungariei la Bucureşti.

Ambasadorul Ungariei la Bucureşti Fuzes Oszkar spune chiar că România a fost şansa Ungariei de export în ultimii ani, luând locul pieţelor vestice ca Austria sau Germania, unde a fost mai dificil pentru firmele ungare să rămână în ultimii ani.

Ungaria ocupă locul cinci în topul ţă­ri­lor partenere europene în ceea ce priveşte exporturile României în străinătate.

Cu investiţii de 4,2 miliarde de euro în Ro­mânia în perioada 2005-2010, ungurii con­tinuă să vadă avantaje în costul redus cu forţa de muncă şi cota TVA mai mică faţă de cea din ţara lor, chiar şi când economia ro­mânească nu mai înregistrează acelaşi ritm de creştere ca în anii de boom economic.

Ungurii au bifat aproape toate sectoarele importante din România, fiind prezenţi atât în sectorul financiar prin OTP Bank, dar şi pe piaţa de medicamente prin Gedeon Richter. Compania a avut afaceri de 130 mil. euro pe plan local, ce reprezintă 11% din rulajul total al grupului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels