Suplimente

Pe cine pariază oamenii de afaceri, bancherii, managerii

Pe cine pariază oamenii de afaceri, bancherii, managerii

Autor: Liviu Popescu

13.06.2016, 19:44 66

Spania, care a câştigat de trei ori cupa campionilor europeni, este în cărţi pentru a câştiga şi anul acesta, iar în finală ar putea să întâl­nească reprezentativa Ger­maniei. Selec­ţio­nata României este într-o grupă re­lativ uşoară, cu ad­ver­sari accesibili şi are şanse mari să treacă mai departe, consi­deră oa­menii din businessul ro­mânesc.

„Judecând după ceea ce s-a întâm­plat în ultima perioadă în cupele europene, Spania este din punctul meu de ve­dere în cărţi pentru trofeul su­prem“, consideră Gabriel Miron, direc­tor de marketing al Electric Plus, com­panie care deţine brandul Barrier.

Spania a câştigat în 2012 Cam­pio­natul European de fotbal pentru a doua oară consecutiv, după ce a învins selecţionata Italiei cu 4-0. Astfel, Furia Roşie câştiga pe 1 iulie 2012 a treia cupă europeană din istoria sa, prima fiind câştigată în anul 1964.

În cadrul sondajului realizat de ZF în rândul a peste 50 de oa­meni de afaceri, ban­cheri, antreprenori, mana­geri, la întrebarea cine va câştiga anul acesta Cam­pionatul European, Spania a adunat cele mai multe răspunsuri, fiind urmată de ţara gaz­dă Franţa şi de Germania, care în prezent este „cea mai în formă echipă“. Au fost şi res­pon­denţi care au afirmat că fotbalul european s-a echilibrat în ultimii ani şi nu mai are o favorită clasică.

„Este foarte greu de spus cine va câştiga Campionatul European, nu pare să fie un turneu cu o fa­vo­rită cla­sică. Fot­balul european s-a echilibrat în ultimii anii. Dacă ar fi să numesc o echipă, Franţa ar putea fi una dintre cele care vor pune cele mai multe pro­blemele“, consideră Andrei Pogonaru, dez­vol­tator al proiectului Veranda. Selecţionata Ro­mâniei a prins o grupă relativ uşoară cu Franţa, Albania şi Elveţia, fiind a treia pre­fe­ra­tă la pariuri după Franţa şi Elveţia. Ro­mâ­nia poate să se califice şi de pe locul doi din grupă şi are şanse mari să facă acest lucru.

„Selecţionată României a prins o grupă relativ uşoară, cu adversari acce­sibili, şi de aceea cred că are şanse să treacă de această etapă“, spune Traian Halalai, pre­şe­dinte al băncii de stat Eximbank.

Un alt bancher, Cris­tian Sporiş, vicepreşe­dinte pe corporate în cadrul Raiffeisen Bank, consideră că România va trece de grupe.

Antrenată între 2003 şi 2009 de Victor Piţurcă, Ro­mânia s-a calificat la turneul final al Campionatului Euro­pean din 2008, din Austria şi Elveţia, terminând pe primul loc în grupa G a tur­neului de calificare, grupă din care au făcut parte echipa naţională a Olandei şi vecinii săi sud-est-euro­peni Bulgaria, Slo­venia şi Albania.

„Este o premieră pentru echipa României să joace în deschiderea unui eveniment atât de im­portant cum este Campionatul European de fotbal. Deşi suntem departe de valoarea echi­pei din 1994, sunt convins că echipă se va mo­biliza şi vom face spectacol. Balonul este rotund, deci rezultatul poate fi oricare“, mai spune Miron.

El adaugă că va fi prezent pe Stade du France la meciul de deschidere alături de fiul său de 11 ani, pasionat de fotbal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO