Top MBA

Cat de mult conteaza acreditarile programelor de MBA

Cat de mult conteaza acreditarile programelor de MBA
24.03.2010, 14:46 118

Acreditarilereprezinta o garantie pentru calitatea programelor de MBA sauExecutive MBA. Spre exemplu, o scoala este considerata eligibilapentru a fi inclusa topul realizat de celebra publicatie britanicaFinancial Times daca este acreditata de cel putin unul dinurmatoarele organisme internationale de acreditare: AMBA (AsociatiaMBA), EQUIS (European Quality Improvement System) sau AACSB(Association of Collegiate Business Schools and Programs - SUA).Sase din scolile prezente pe piata locala au una din cele treiacreditari.

Programul de MBA oferit de The Open University Business School/CODECS are doua din cele trei acreditari si este cel mai bine cotatpe piata din acest punct de vedere. Acreditarile ofera operspectiva neutra asupra indeplinirii anumitor standardeinternationale de catre programele oferite de scolile deafaceri.

Preturile programele de MBA/EMBA de pe piata locala variaza dela cateva mii de euro pana la 35.000 de euro. Majoritatea scoliloracopera costurile legate taxele de scolarizare, suporturile decurs, manuale, accesul la bazele de date ale institutiilor,materiale multimedia.

Pretul mediu al programelor de MBA/EMBA este de 16.000 de euro.Scolile de afaceri au operat scumpiri anul trecut, dar au tinutpreturile pe loc pentru 2010, cel putin pana in prezent. Programelede management costa la universitatile din strainatate pana la50.000 - 60.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO