Top MBA

Harvard si Cambridge, cele mai bune universitati din lume pentru al doilea an

Harvard si Cambridge, cele mai bune universitati din lume pentru al doilea an

Click pentru imaginea marita

19.03.2008, 21:22 91

Pentru al doilea an consecutiv, Harvard University, Cambridge, Oxford si Yale se pozitioneaza pe primele patru locuri ale clasamentului realizat de QS. Topul pe 2007 include pentru prima oara in primele zece pozitii University College London si universitatea din Chicago.
Spre deosebire de 2006, ierarhia THES-QS World University pe 2007 cuprinde unitati de invatamant din 12 tari, comparativ cu 11 tari, ca in anii trecuti. Incepand cu anul trecut au fost adaugate pe lista QS si scolile din Olanda.

Printre universitatile care au intrat pentru prima data in ranking-ul QS se numara Brown University, Bristol, Chinese University of Hong Kong, Osaka, Boston si Amsterdam.
Topul primelor 100 de universitati din 2007 se remarca prin cresterea numarului institutiilor asiatice prezente in ierarhie, care a ajuns la 13 anul trecut, dar si printr-o prezenta diminuata a universitatilor europene. In acelasi timp insa, numarul unitatilor de invatamant superior din America de Nord a ajuns la 43, cu sase mai multe decat in 2006.

"Clasamentul THES-QS World University Rankings din 2007 evidentiaza ca modelul adoptat de universitatile independente din Statele Unite si Marea Britanie, care beneficiaza de importante finantari din partea statului, da rezultate foarte bune, dar evidentiaza si excelenta mediului academic de pe fiecare continent", spune Martin Ince, reprezentantul Times Higher Education Supplement, unul dintre realizatorii clasamentului, alaturi de QS.

Pentru realizarea analizei, QS a primit raspunsuri de la un numar record de profesori din mediul academic, dar si din randul altor angajati, potrivit lui Nunzio Quacquarelli, managing director al QS.
The Times Higher Education Supplement a fost fondata in 1971 si reprezinta o pulblicatie saptamanala a universitatilor din toate colturile lumii.

Totodata, Quacquarelli Symonds este o companie specializata in oferirea de servicii de consultanta pentru alegerea unei forme de invatamant si pentru o cariera.

Ierarhia THES-QS World University Rankings pe 2007 in care sunt grupate cele mai bune 500 de universitati din lume reflecta internationalizarea formelor de invatamant superior peste tot in lume, 27 de universitati din 14 tari diferite intrand in top 200 pentru prima oara in istorie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO