ZF 24

10 câştigători de loterie care au rămas tot săraci

10 câştigători de loterie care au rămas tot săraci

Autor: Octavian Calei

25.05.2013, 20:02 3930

Majoritatea celor care au câştigat la loterie şi-au schimbat viaţa radical, însă de cele mai multe ori în rău, banii fiind risipiţi în câţiva ani fără perspectiva viitorului pe distracţii, case şi maşini scumpe, droguri sau călătorii exotice, scrie Business Insider.

10 câştigări de jackpoturi care au risipit toţi banii:

1. Viaţa familiei Griffiths s-a destrămat după ce a câştigat jackpotul de 2,76 milioane de dolari (2,15 mil. euro). Înainte, cei doi nu se certaseră niciodată. Şi-au cumpărat o casă de un milion de dolari şi un Porsche. Însă în urmă cu 18 luni, la şase ani după ce viaţa lor se schimbase, Robert a părăsit-o pe Lara după ce aceasta l-a confruntat în legătură cu nişte emailuri care sugerau că avea o relaţie cu o altă femeie. Mariajul lor a luat sfârşit după 14 ani, casa a fost înghiţită de flăcări iar banii s-au ripit până la ultimul cent.

2. Sharon Tirabassi a câştigat în 2004 10 milioane de dolari (7,7 mil. euro) de la Loteria Ontario, Canada. Tirabassi a cheltuit banii pe o casă grandioasă, pe maşini scumpe, haine de firmă, petreceri luxoase, călătorii exotice şi împrumuturi la prieteni iar acum a ajuns să meargă din nou cu autobuzul la muncă şi să plătească chirie. Din fericire, Tirabassi a pus deoparte câţiva bani în conturi de economii pe numele celor şase copii ai săi care îi pot accesa când împlinesc 26 de ani

3. Evelyn Adams a câştigat la loterie de două ori, în 1985 şi în 1986, în total 5,4 milioane de dolari (4,2 mil. euro). Potrivit site-ului AskMen.com, femeia a jucat toţi banii la cazinouri în Atlantic City. Astăzi locuieşte într-o rulotă.

4. Michael Carroll a câştigat jackpotul în 2002, o sumă de 9,7 milioane de lire sterline (11,66 mil. euro). Carroll şi-a risipit averea în numai cinci ani cu droguri, petreceri, prostituate şi maşini de lux. Potrivit ultimelor informaţii, bărbatul căuta să îşi obţină vechiul loc de muncă la o firmă de salubrizare

5. Billy Bob Harrell Jr., un magaziner de la un depozit din SUA, a câştigat 31 de milioane de dolari (24,1 mil. euro) în 1997. Billy Bob şi-a cumpărat o fermă, şase case şi câteva maşini noi. Mai târziu a divorţat şi în cele din urmă, s-a sinucis.

6. Willie Hurt a câştigat în 1989 jackpotul de 3,1 milioane de dolari (2,4 mil. euro) la Loteria statului american Michigan. Peste doi ani Hurt a divorţat, a pierdut custodia copiilor săi, a fost acuzat de tentativă de omor şi s-a apucat de droguri, care „i-au suflat” toată averea.

7. Denise Rossi, o femeie căsătorită din California, a dispărut de acasă după ce a ridicat premiul de 1,3 milioane de dolari (1 mil. euro) şi i-a cerut divorţul fără să-i dezvăluie că a câştigat la loterie. Soţul ei, Thomas, a fost de acord cu divorţul cu toate că ştia că ceva se întâmplase. Peste doi ani, a ajuns în posesia sa o scrisoare din care a aflat că soţia sa câştigase la loterie. Thomas a dat-o în judecată pe Denise pentru că nu i-a dezvăluit câştigul atunci când a divorţat şi judecătorul i-a acordat dreptul să primească el toţi banii.

8. William Post, după ce a câştigat jackpotul statului Pennsylvania în 1988, în valoare de 16,2 milioane de dolari (12,59 mil. euro) a fost urmărit de o serie de evenimente ghinioniste. O fostă prietenă l-a dat în judecată şi a obţinut o parte din bani, fratele său a angajat un asasin ca să-l omoare sperând că va moşteni o parte din bani iar rudele l-au mâncat de bani. Într-un an, Post avea datorii de 1 milion de dolari. Acum trăieşte din alocaţii de stat şi bonuri de masă.

9. Luke Pittard a câştigat în 2006 la loterie 1,9 milioane de dolari (1,48 mil. euro), bani pe care i-a cheltuit pe o vacanţă în Insulele Canare, pe o nuntă şi pe o casă. Peste un an şi jumătate, Pittard s-a întors la vechiul job de bucătar la McDonald’s. El se declară fericit şi spune că are o sursă de venit din dobânda la banii rămaşi în cont.

10. Callie Rogers a câştigat la loterie în Marea Britanie când avea 16 ani, în 2003, 1,9 milioane de lire sterline (2,33 mil. euro). Rogers s-a cuplat cu un pierde-vară, a făcut doi copii şi a cheltuit banii pe petreceri, vacanţe şi cadouri pentru prietenii ei. În prezent, ea este menajeră şi supravieţuieşte la limita sărăciei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO