ZF 24

2010, an al stagnarii preturilor la locuinte. Dar mai e loc si de scaderi

22.01.2010, 16:22 18

O spun agentii imobiliari. Oferta de apartamente scoase lavanzare, fie ele vechi sau noi, este cam aceeasi ca in 2009.

Preturile care nu raman pe loc sunt influentate printre altelesi de Prima Casa.

Astfel ca apartamentele de peste 100.000 de euro, adica de latrei camere in sus, au toate sansele sa se ieftineasca si mai multanul acesta. Pe de alta parte, preturile garsonierelor siapartamentelor cu 2 camere de pana in 80.000 de euro, fie vorstagna, fie vor creste, dar in nici un caz nu vor scadea.

In capitala, apartamentele cu 2 si 3 camere s-au ieftinit celmai mult in cartierele de la periferie. De pilda, in Berceni suntacum chiar si cu 30% mai ieftine comparativ cu cifrele de lainceputul lui 2009.

Aflati ca exista imobile care in ultimul an s-au ieftinit sicu... milioane de euro. Este si exemplul unei vile din centrulCapitalei, care a pierdut in ultimele 12 luni 6,5 milioane de eurodin pret.

Aruncam o privire si asupra situatiei din tara si observam caapartamentele cu 3 camere din blocurile vechi s-au ieftinit maimult in Brasov si Constanta. Pe de alta parte, in Timisoara si inCluj, din preturi au disparut nu mai mult de 7 procente.

Ba mai mult, previziunile arata ca anul acesta cine are devandut o casa veche o va da, cel mai probabil, la preturile din2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels