ZF 24

30% din apartamentele CBC Development din Baciu au fost vandute

08.07.2008, 18:00 46

CBC Development, companie a omului de afaceri Nicolae Badiu, care dezvolta mai multe proiecte imobiliare pe plan local, a vandut peste 30% din apartamentele construite in cadrul proiectului din localitatea Baciu, proiect in valoare totala de peste 100 de milioane de euro. Constructia imobilelor din Baciu a fost demarata anul trecut si presupune realizarea a peste 2.000 de apartamente pe o suprafata totala de 140.000 de metri patrati, termenul de finalizare a cladirilor fiind anul 2010.
"Anul trecut am vandut 130 de apartamente, iar de la inceputul lui 2008 si pana in prezent am mai comercializat inca 500 de unitati locative. Lucrarile se desfasoara in termenii prevazuti de contract si estimam ca pana la finele anului in curs sa mai vindem inca 500 de apartamente, astfel ca peste jumatate din proiectul nostru sa fie finalizat in 2008", a declarat pentru ZF Transilvania, Nicolae Badiu actionar in cadrul companiei CBC Development, dezvoltator imobiliar local.
Potrivit actionarului CBC Development, in momentul de fata piata imobiliara locala manifesta o incetinire a ritmului de crestere comparativ cu anul trecut, astfel ca apartamentele construite de investitorul clujean in localitatea Baciu nu au inregistrat majorari ale preturilor in primul semestru din 2008. Pretul de vanzare al apartamentelor este cuprins intre 780 si 830 de euro pentru un metru patrat, suprafata unui apartament incepe de la 42 de mp si ajunge pentru apartamentele de trei camere la 100 de metri patrati.
"Investitiile au fost realizate pana in momentul de fata din resurse proprii si am ales localitatea Baciu pentru ca avem oportunitatea de a realiza o sistematizare a zonei construite, in conditiile in care, la Cluj-Napoca suprafetele de teren disponibile nu permit o dezvoltare de amploare", spune Nicolae Badiu.
Proiectul include apartamente cu una, doua si trei camere, si penthouse-uri care vor dispune pe langa suprafata locuibila si de o terasa de aproximativ 30 de metri patrati. Pe langa unitatile locative, ansamblul imobiliar din comuna Baciu va cuprinde si spatii comerciale, spatii de recreere si o gradinita, iar dezvoltatorii estimeaza ca in maxim doi ani complexul rezidential va fi integral finalizat.
Locatia in care se realizeaza proiectul se afla la cinci kilometri de zona centrala a orasului Cluj-Napoca, iar omul de afaceri Nicolae Badiu si asociatul sau Valentin Nica detin in zona un teren de aproximativ 11 hectare. Nicolae Badiu este de asemenea actionar in cadrul companiei CBC Development, prin intermediul careia deruleaza de asemenea, proiecte imobiliare. Compania CBC Development dezvolta in acest moment doua proiecte in cadrul parcurilor industriale Tetarom I si Tetarom II.
Transferul interesului investitorilor inspre zonele metropolitane ale orasului este ultimul trend existent pe piata imobiliara din Cluj-Napoca. Localitatile vizate fiind Floresti, Gilau, Baciu si Apahida, iar principalul avantaj al acestor zone il constituie posibilitatea dezvoltarii pe orizontala, lucru aproape imposibil in acest moment in interiorul orasului, in conditiile in care oferta de terenuri este restrasa, iar preturile sunt de pana la 1.000 de euro pentru un metru patrat de teren.
Omul de afaceri clujean Nicolea Badea mai detine participatii in cadrul Arcada Group companie care dezvolta diverse proiecte imobiliare, si este, de asemenea, proprietarul clinicii private AS Ro Medica si al restaurantului Sinaia, ambele din Cluj-Napoca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO