ZF 24

A&D Pharma anunta renuntarea la functia de presedinte executiv din organigrama diviziei romanesti

08.01.2008, 12:00 91

Holdingul olandez A&D Pharma, operatorul celui mai mare grup farmaceutic din Romania, a anuntat astazi retragerea lui David Ebsworth din functia de presedinte cu functii executive al diviziei romanesti, decizie care intra in vigoare de la 15 ianuarie 2008, informeaza Mediafax.

Principalul argument pentru introducerea pozitiei de presedinte cu functii executive in cadrul A&D Pharma SRL a fost administrarea separata a unor afaceri internationale, insa aceasta pozitie nu mai este necesara, se spune inntr-un comunicat al companiei.

Astfel, consiliul director al A&D Pharma a decis ca David Ebsworth se va retrage din functia detinuta in cadrul companiei romanesti, dar isi va mentine celelalte atributii, respectiv presedinte fara functii executive in cadrul grupului olandez. In aceasta calitate, Ebsworth va conduce in continuare consiliul director.

A&D Pharma detine in Romania o divizie de distributie si servicii de marketing, Mediplus, si reteaua de farmacii Sensiblu.

Ebsworth a fost numit presedinte al companiei in octombrie 2006, avand o experienta de 25 de ani in industria farmaceutica.

La sfarsitul lunii octombrie din 2006, grupul A&D Pharma s-a listat pe piata principala reglementata a Bursei din Londra, printr-o oferta publica initiala in cadrul careia a vandut 30% din actiuni, pentru 120 de milioane de euro, valoarea de piata fiind de circa 400 de milioane de euro. Actionarii A&D Pharma sunt compania Sograno, inregistrata in Olanda, cu 59% din actiuni, directorii executivi ai grupului cu 7%, iar restul de 34% sunt tranzactionate pe bursa.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO