ZF 24

Actavis a cumparat un producator chinez de ingrediente farmaceutice

10.04.2008, 13:25 20

Compania islandeza Actavis, unul dintre cei mai mari producatori de medicamente generice din lume, prezenta si pe piata romaneasca, a achizitionat 90% din actiunile companiei chineze Zhejiang Chiral Medicine Chemicals, specializata in cercetarea, dezvoltarea si productia ingredientelor farmaceutice active, a anuntat institutia. Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.
Actavis a intrat pe piata locala in 2006 prin achizitia producatorului de oncologice (medicamente folosite in tratamentul cancerului) Sindan Pharma. Ulterior acestei preluari, islandezii au anuntat un greenfield de circa 50 mil. euro, la care au renuntat in luna ianuarie a acestui an, dupa ce a cumparat o unitate specializata in productia medicamentelor oncologice la Nerviano (Italia).
In prezent, grupul Actavis are un numar de 21 de unitati de productie in 14 state: Italia, SUA, Marea Britanie, Malta, Turcia, Bulgaria, Serbia, Rusia, Romania, China, India, Indonezia, Islanda si Norvegia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO