ZF 24

Actionarii BRD l-au ales pe Ioan Cuzman in Consiliul de Administratie al bancii

Actionarii BRD l-au ales pe Ioan Cuzman in Consiliul de Administratie al bancii
18.04.2007, 15:17 48

Actionarii BRD - Groupe Soci?t? G?n?rale l-au ales in Consiliul de Administratie pe Ioan Cuzman, presedinte al SIF Banat - Crisana, ceilalti zece administratori fiind reconfirmati in functie, au declarat surse din actionariat.

"S-a utilizat pentru prima data si la BRD votul cumulativ, astfel ca au fost alesi practic toti membrii Consiliului de Administratie, desi mandatul expira doar pentru sapte dintre acestia", au explicat sursele citate.

Au fost reconfirmati in functii Patrick Gelin, presedinte director general al BRD, Aurelian Dochia, Dumitru Popescu, Sorin Marian Coclitu, Petre Bunescu, Sorin-Mihai Popa, Didier Alix, Jean-Louis Mattei, Bogdan Baltazar si Anne Fossemalle.

Din Consiliul de Administratie al bancii mai facea parte, Ioan Niculescu, care a anuntat, recent, ca isi retrage candidatura pentru un nou mandat, desi initial a fost propus pentru reconfirmare, alaturi de ceilalti sase membri.

Patru dintre cele cinci societati de investitii financiare (SIF), actionari ai BRD, au anuntat ca il sustin pe Ioan Cuzman, pentru a le reprezenta interesele in Consiliul de Administratie al BRD.

SIF-urile aveau un singur reprezentant in CA, respectiv pe Sorin Marian Coclitu, desi detin cumulat peste 30% din capitalul bancii. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO