ZF 24

Actionarii Faur Bucuresti au aprobat majorarea capitalului cu 3,78 mil. lei

20.03.2007, 11:02 22

Actionarii producatorului de material rulant Faur Bucuresti au aprobat, luni, majorarea capitalului social al companiei cu 3,78 milioane de lei, la 41,4 milioane de lei, prin emiterea de actiuni noi si prin incorporarea unui teren pentru care a obtinut dreptul de proprietate.

Imobilul pentru care compania a obtinut certificarea dreptului de proprietate, un teren aferent unor camine de nefamilisti din Capitala, are valoarea de 489.750 de lei. Pentru aceasta suma vor fi emise 195.900 de actiuni, cu o valoare nominala de 2,5 lei pe unitate, care vor fi atribuite Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), actionar minoritar la Faur.

Pentru respectarea dreptului de preferinta al celorlalti actionari, firma va emite actiuni de 3,29 milioane lei, respectiv 1,31 milioane de actiuni cu valoarea nominala de 2,5 lei pe titlu. Actionarii isi vor putea exercita dreptul de preferinta timp de 30 de zile de la data publicarii hotararii actionarilor in Monitorul Oficial.

Societatea a fost preluata de la stat, in 2003, de un consortiu format din firmele Laminate Bucuresti, Relco Bucuresti, Rafinaria Astra Romana Ploiesti si Begacom Bucuresti, in cadrul unei tranzactii cu o valoare de 3,5 milioane de euro. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului are o participatie de 12,9%. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO