ZF 24

Actiunile Petrom au cazut cu 7% in deschidere

19.04.2007, 10:14 18

Actiunile Petrom au deschis sedinta de tranzactionare cu o scadere de 7,2%, dupa publicarea ieri a proiectului AVAS privind vanzarea pachetului de 8% din companie catre salariati. Investitorii anticipeaza ca distribuirea actiunilor direct catre salariati va crea o presiune suplimentara la vanzare care ar putea afecta negativ cotatia actiunilor Petrom.

SIF-urile au deschis, la randul lor cu o scadere medie de 2,6%, pe fondul unor tranzactii ridicate, scaderea fiind determinata cel mai probabil de dezbaterile de astazi din parlament privind suspendarea presedintelui. Ieri, SIF-urile au mai pierdut 2,4%. SIF-urile sunt, in general, cele mai sensibile la evolutiile de pe scena politica.

Dupa scaderile accentuate din primele zece minute ale sedintei, cand valoarea tranzactiilor a depasit 2 milioane de euro, cotatiile au inregistrat o usoara revenire, insa majoritatea actiunilor cotate inregistrau scaderi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO