ZF 24

Actiunile statului la RoFilm vor fi vandute prin licitatie cu strigare (Update)

05.07.2007, 17:33 25

Compania RoFilm va fi privatizata printr-o metoda combinata, constand in vanzarea, prin licitatie, a pachetului de actiuni detinut de stat si majorarea capitalului social prin aport de capital privat, investitorul fiind obligat sa mentina obiectul principal de activitate al firmei pentru cinci ani.
Contractul de vanzare-cumparare a actiunilor va include, in mod obligatoriu, obligatii privind: pastrarea obiectului principal de activitate al societatii comerciale pentru o perioada de cinci ani, pastrarea denumirii societatii comerciale, asigurarea protectiei sociale a salariatilor si achitarea datoriilor societatii comerciale.
Societatea Comerciala "RoFilm" SA se afla sub autoritatea Ministerului Culturii si Cultelor, conform Ordonantei Guvernului nr. 39 din 2005 privind cinematografia. Capitalul social este detinut 100% de statul roman, prin MCC.
In prezent, societatea se afla in reorganizare judiciara, avand administrator judiciar pe SC Finconta Consulting SRL.
RoFilm are datorii catre bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale, precum si catre alti creditori, in valoare de peste 2,8 milioane lei.
In urma unui control al MCC de la inceputul lui 2005, s-a descoperit ca RoFilm era in proces de lichidare judiciara, din cauza datoriilor societatii. La acel moment, sediul RoFilm era sub sechestru din cauza unei datorii de 150.000 lei catre Ministerul Apararii Nationale, iar cladirea din Buftea, sub sechestru asiguratoriu instituit de AVAS. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO