ZF 24

Activitatea Romaero ar putea fi relocata de la Baneasa pe aeroportul Otopeni

16.03.2007, 16:19 33

Activitatea Romaero ar putea fi relocata pe aeroportul Otopeni, intrucat accesul unor tipuri de avioane pentru care compania asigura mentenanta va fi interzis pe aeroportul Baneasa, a declarat presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu.

"Romaero are o strategie de privatizare adoptata, pe care probabil o sa incercam sa o modificam putin in functie de decizia care se va lua in Guvern. Eu vreau sa-i propun primului ministru sa discutam in Guvern problema Romaero, fiindca din expertiza pe care o avem noi, la AVAS, consideram ca Romaero ar fi foarte bine sa fie relocata, deci privatizarea sa se faca pe sarcina relocarii pe aeroportul Otopeni", a spus Atanasiu.

Compania nu va mai putea sa-si desfasoare activitatea la aeroportul Baneasa, intrucat aterizarea avioanelor militare nu va mai fi permisa, ceea ce va duce si la imposibilitatea asigurarii mentenantei acestora.

Romaero este fabricant de avioane si aerostructuri si furnizor de servicii in domeniul intretinerii si reparatiilor complexe de aeronave, fiind furnizor autorizat pentru companii ca Boeing, Israel Aircraft, Bombardier si subcontractori ai Airbus.

Principalul actionar al companiei, aflata in administrare speciala, este AVAS, cu 72,9% din titluri, iar SIF Muntenia controleaza 25,8% din capital. Mediafax


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO