ZF 24

"Acum cateva luni era dificil sa faci concedieri colective; in prezent usor sa demonstrezi necesitatea unei astfel de masuri"

03.12.2008, 20:47 17

"In urma cu cateva luni era dificil sa faci concedieri colective, pentru ca era dificil sa demonstrezi substratul economic al deciziei, insa in actualul context economic este usor sa demonstrezi necesitatea unei astfel de masuri", spune Ruxandra Stoian, director servicii de consultanta in resurse umane in cadrul PricewaterhouseCoopers (PwC) Romania.

Una din optiunile la care se pot uita angajatorii care opereaza reduceri de cheltuieli este reprezentata de revizuirea pachetului de beneficii salariale, care nu inseamna neaparat scaderea salariilor. "Sunt companii care ofera 30 de zile de concediu pe an si pot sa renunte la 6 zile de concediu, ceea ce inseamna o reducere de costuri. De asemenea, se poate renunta la acele beneficii care aduc costuri mari pentru companie si sunt putin valorizate de angajati", explica Stoian.

Cititi mai mult aici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO