ZF 24

Aderarea Romaniei si Bulgariei la UE va duce la dezvoltarea turismului in Balcani

09.03.2007, 11:12 29

Aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana va duce la o crestere importanta a sectorului turistic din Europa de Est, mai ales a celui din regiunea balcanica, considera principala companie de rezervari turistice online din Marea Britanie, directline-holidays.co.uk.

O destinatie care mizeaza pe cresterea vizibilitatii sale pe plan international dupa aderarea la UE este Bulgaria, unde numarul de turisti straini este prognozat sa creasca cu 10% in acest an, dupa ce in 2006 valoarea totala a incasarilor din turism s-a cifrat la circa un miliard de euro.

O evolutie ascendenta a fost remarcata in Romania chiar si in perioada premergatoare aderarii, piata turistica locala majorandu-se cu 20%.

"Turismul din Europa de Est si mai ales cel din Balcani a castigat in popularitate, beneficiind de un raport excelent calitate-pret comparativ cu destinatiile din Vest", a precizat directorul de vanzari al directline-holidays, Alex Pilkington.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO