ZF 24

Adevarul: Profiturile distribuitorilor arunca gaz pe foc

03.07.2008, 09:19 16

Cand politicul a decis ca e mai bine sa arondeze sectorul distributiei de gaze companiilor vest-europene, nu le-a cerut sa isi impuna puterea de negociere si in favoarea consumatorului roman, observa Adevarul.

Companiile energetice Gaz de France si E.On Ruhrgas, ce detin 51% din Distrigaz Sud, respectiv Distrigaz Nord, nu sunt capabile sa discute nici macar cu intermediarii care le livreaza materia prima, daramite cu producatorul rus Gazprom. Nefiind capabile de acest lucru preiau automat scumpirile si le transmit consumatorilor prin tarife.
Avertismente dupa modelul sindical

"Fara indoiala ca pretul gazelor catre populatie va creste pana la sfarsitul anului. Volumul de gaz consumat vara este mai mic decat consumul de gaze naturale pe timpul iernii. Pentru noi ar fi necesara o crestere cu 20% a pretului gazelor livrate populatiei, incepand cu 1 octombrie 2008 si vom reveni cu o solicitare la ANRE", a anuntat Bernard Arnaud, directorul general al Distrigaz Sud. www.adevarul.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO