ZF 24

Afacerile diviziei de explorare-productie a Rompetrol au urcat in 6 luni cu 75%

15.07.2007, 15:10 11

Divizia Upstream a grupului Rompetrol, care activeaza in domeniul explorarii, productiei, forajului si serviciilor petroliere, a consemnat in primul semestru o cifra de afaceri de 21 de milioane de dolari (circa 15,23 mil. euro), cu 75% mai mult decat in perioada corespunzatoare din 2006, ca urmare a cresterii activitatii.
Profitul operational depaseste sase milioane de dolari, cu 115% mai mult decat in primele sase luni din 2006, se arata intr-un comunicat al companiei transmis, astazi.
Performantele financiare sunt sustinute de cresterea si diversificarea portofoliului de clienti pe pietele deja existente pentru serviciile la sonda, de intrarea pe noi piete cu aceste servicii, dar si de proiecte de consultanta pentru firme internationale de prestigiu in domeniul explorarii si productiei, al forajului si repararii sondelor de titei si gaze, se spune in comunicat.
Strategia actuala si viitoare a Rompetrol Upstream in domeniul explorarii si productiei vizeaza continuarea lucrarilor in perimetrele din Romania, precum si dezvoltarea acestora pe plan international, prin achizitii sau parteneriat.
"Avem un program activ de explorare a concesiunilor noastre din Romania, care cuprinde 240 km de achizitii seismice 2D in perimetrele Gresu, Nereju si Focsani si o sonda de explorare in perimetrul Zegujani. (...) In final, scopul este de a face din Upstream o entitate de afaceri care sa sustina strategia pe termen lung a Grupului Rompetrol de a deveni o societate petroliera pe deplin integrata", a declarat, in comunicat, Peter Hamilton, vicepresedintele Rompetrol Upstream.
Pentru urmatorii cinci ani, lucrarile efectuate in sectorul de explorare si productie in Romania presupun o investitie totala de peste 32 milioane de dolari. Aceasta suma este destinata prospectiunilor seismice 2D si 3D, procesarii datelor si forarii sondelor de explorare, ca si pentru studii de mediu, reactivarea unor sonde vechi si alte cheltuieli legate de infrastructura de suprafata, precizeaza compania. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO