ZF 24

Allianz-Tiriac a subscris prime de 279 mil.euro, in crestere cu aproape 19%

09.11.2007, 12:03 7

Compania de asigurari Allianz-Tiriac a subscris, in primele noua luni, prime brute de 279 de milioane de euro, in crestere cu 18,7% fata de perioada similara a anului 2006, potrivit datelor anuntate astazi de grupul german Allianz si preluate de Mediafax.

Pe segmentul asigurarilor generale, Allianz-Tiriac a subscris, in perioada ianuarie-septembrie 2007, prime brute de 257 de milioane de euro, in crestere cu aproape 20% fata de intervalul similar al anului precedent, si a inregistrat un profit operational de sapte milioane de euro, in scadere cu 30%.

In trimestrul al treilea, compania a subscris, pe segmentul politelor de asigurari generale, prime brute de 84 milioane de euro, in crestere cu peste 6% fata de perioada similara a anului precedent.

In sectorul asigurarilor de viata, Allianz-Tiriac a subscris, la noua luni, prime brute de 22 milioane de euro, in urcare cu 10% fata de perioada similara a anului 2006, echivalentul a doua milioane de euro. Compania a recuperat, in trimestrul al treilea, pierderile operationale de un milion de euro inregistrate pe acest segment de activitate la finele primului semestru, iar grupul s-a mentinut la pragul minim de rentabilitate din punct de vedere operational la finele lunii septembrie, cu un castig zero.

Allianz a avut in Romania, anul trecut, o cota de piata de 19,5%.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO